FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/07/2015

L’escalada esportiva és candidata als Jocs Olímpics del 2020, a Tòquio

Escalada esportiva Escalada

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha seleccionat, finalment, l’escalada esportiva per a formar part dels vuit esports candidats a ser olímpics. Els organitzadors havien preseleccionat, l’any 2013, vuit esports entre els quals van tenir-hi en compte l’escalada, que posteriorment va ser descartada per als Jocs del Brasil 2016. Ara, Tòquio, que acollirà els Jocs del 2020, té la potestat, com a ciutat organitzadora, d’incloure dins el programa un esport que sigui important en el seu país.

L’IFSC, defensant l’escalada com a esport olímpic davant del COI des del 2013

La Federació Internacional d’Escalada (IFSC), de la qual n’és membre la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), treballa des de fa anys per aconseguir el reconeixement de l’escalada dins el panorama olímpic. El desembre del 2012, cinc representants de l’IFSC es van reunir a la seu del COI a Lausana (Suïssa) amb l’objectiu de defensar els valors de l’escalada esportiva per a que aquest esport entrés dins el programa dels Jocs del 2020.

L’escalada de dificultat va ser escollida per competir la seva entrada a les Olimpíades, però el setembre del 2013 el COI va comunicar que s’havien seleccionat el beisbol, la lluita lliure i l’esquaix. Ara, però, el comitè organitzador ha anuncinat que es nomina a l’escalada per als propers Jocs, després que aquest esport i les seves modalitats hagin crescut en nombre de practicants al Japó. A través d’Internet, l’IFSC i altres grups vinculats amb l’escalada han difós un formulari de votació elaborat pel The Wall Street Journal per a recolzar la candidatura.

L’escalada esportiva competeix amb set esports més per a Tòquio 2020

23 federacions esportives internacionals són les que havien enviat la seva sol·licitud al COI per a entrar a formar part dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, i aquest 22 de juny s’ha anunciat que, juntament amb l’escalada, s’han preseleccionat el beisbol/softbol, les bitlles, el karate, el patinatge, l’esquaix, el surf i el wushu, un tipus d’art marcial. El 30 de setembre, Tòquio donarà a conèixer les disciplines que proposarà al COI perquè les accepti.