FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/07/2014

Les valls de Coma de Vaca i Carançà acullen les Estades per a Joves als Pirineus

Formació

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha convocat aquest mes de juliol una nova edició de les Estades per a Joves als Pirineus, pensades per a nois i noies entre 13 i 16 anys, socis d’entitats associades a la FEEC i amb llicència federativa. Aquest any les estades s’han celebrat al refugi de Coma de Vaca, entre els dies 6 i 12 de juliol 13 noies i noies.

Els joves han pogut practicar l’alpinisme i l’escalada acompanyats de dos tècnics, Josep Maria Bosch i Carles Cañigueral, que els han donat suport i orientat durant tota la setmana. L’objectiu principal de les estades era iniciar el jovent en les tècniques de l’alpinisme i l’escalada, per a poder progressar amb seguretat en l’alta muntanya. Les activitats de les estades van incloure l’ascenció al cim del Torreneules (2.713 m) i a la Coma del Clot (2.739 m), el Pic de l’Infern (2.869 m), el Pic de Freser (2.835 m), Bastiments (2.881 m) i Gra de Fajol (2.714 m), entre les valls de Coma de Vaca i Carançà.

Durant les estades els joves van posar en pràctica l’escalada, organitzant-se segons l’experiència, i van ascendir parets en modalitat esportiva i aprenent els procediments bàsics, així com obrint diverses vies. Els nois i noies, procedents de diversos punts de Catalunya, van establir el campament base al refugi de Coma de Vaca, de la xarxa de refugis de la FEEC, i al refugi d’Ull de Ter.