FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/01/2017

Les seleccions d’esquí de muntanya i raquetes de neu s’equiparan amb reflectors Recco

Esquí de muntanya Raquetes de neu

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) equiparà les seleccions d’esquí de muntanya i raquetes de neu amb reflectors RECCO, amb l’objectiu de millorar la seguretat dels esportistes en cas d’atrapament d’allau.

Així, tots els esportistes portaran en una butxaca situada al lateral del mono, un reflector que s’ajustarà totalment a la mida de la butxaca i que és ultralleuger, ja que pesa al voltant dels 3 grams. A més, també se’ls incorporarà un altre reflector al casc o a les botes. El reflector està permanent adherit i no requereix cap tipus de bateria per funcionar, sempre està en marxa.

Amb aquesta iniciativa s’aconsegueix que els equips de rescat determinin la ubicació exacta de la persona atrapada amb total facilitat.

Reflectors RECCO®

Els reflectors RECCO treballen amb tecnologia a dues bandes: una pels equips de rescat i una altra pels esportistes. Els reflectors dels equips de rescat emeten una senyal de cerca, mentre que els que porten els esportistes recuperen la senyal que porta els equips de rescat directament al reflector. Aquests últims no necessiten cap tipus d’atenció o esfroç per a funcionar.

Els reflectors RECCO no prevenen les allaus però proporcionen ajuda ràpida i eficient quan algú la requereix.