FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderrós
Foto: Gerard Campderrós

Notícies - 01/03/2024

Les seleccions catalanes més internacionals

Curses per Muntanya Raquetes de neu Seleccions catalanes

Doble cita internacional per a les seleccions catalanes de la FEEC aquest pròxim cap de setmana.

La selecció de raquetes de neu, que aquest 2024 ja es va estrenar a la clàssica Ciaspolada, disputarà el Mundial de Raquetes que es correrà a Cantabria.

L’espectacular recorregut de la Picos Snow Running consta de 8,5 km amb 400m de desnivell positiu per l’entorn dels llacs de Lloroza i la Canal de San Luis sortint des de l’estació superior del Telefèric de Fuente Dé.

La selecció catalana de Raquetes de neu  competeix al mundial a Cantàbria i la de Curses per Muntanya a la Copa del Món a Canàries

La cursa arribarà a la línia de sortida a través del telefèric de Fuente Dé en ple cor del massís central dels Picos d’Europa.

Els catalans; Laia Andreu (CE Callús), Mireia Hernández (Corredors de Fons de Viladecavalls), Montse Martínez (AE Matxuca) i Marc Toda (UECAnoia) seran els represenants de la selecció que competirà aquesta cursa.

També la selecció de Curses per Muntanya inicia el seu periple internacional aquesta temporada amb la disputa de la cursa de “Acantilados del Norte” a Canàries. La Cursa dona el tret de sortida a la Copa del Món de Curses per Muntanya. En total els particpipants hauran de superar 29Km i 2250md+ en un recorregut exigent per la sempre espectacular illa de la Palma.

El seleccionador Pere Rullan, s’emporta a terres canàries a Eduard Hernàndez (AE Matxacuca), Marc Bernades Ollé (GE Oliana) , Ivan Calvo (CEM la Cameta Coixa)  i Cèlia Balcells (CE Queralt) a l’equip l’acompanyarà Fernado Rosa com a tècnic de la selecció.

La selecció catalana de Curses per Muntanya té previst disputar també la segona cursa de la Copa del Mñón el pròxim 6 d’Abril a la Calamorro Skyrace.  L’equip català contempla en el seu calendari igualment la presència a la Skyrace Gorges de Tarn al maig  i la Skyrace du Mercantour al juny a França les dues, Gorbeia Suzien a Euskal Herria al setembre, i la EDP Sobrescobio a Astúries a l’octubre. A més a més de la final de a competició a la Mataró dels Dements a terres alacantines.