FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/04/2016

Les proves d’accés a les titulacions de Tècnics d’Esport en Muntanya i Escalada de la Generalitat, del 6 al 12 de juny

Formació

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya convoca proves d’accés a les titulacions de Tècnics d’Esport en Muntanya i Escalada per la setmana del 6 al 12 de juny. Les proves que es convoquen són per al certificat de primer nivell d’excursionisme, tècnic d’esport en escalada, tècnic d’esport en muntanya mitjana, i tècnic d’esport en descens de barrancs.

Aquestes proves les coordina l’Institut Abat Oliba de Ripoll i el període d’inscripció estarà obert entre el 5 i el 19 de maig. Per poder inscriure’s a les proves d’accés al primer nivell, cal tenir més de 17 anys i el títol de graduat en educació secundària o haver superat la prova d’accés general, mentre que per inscriure’s a les proves d’accés al segon nivell de qualsevol de les especialitats, cal haver superat el primer nivell. Per més informació sobre les inscripcions i el detall de les proves, cal consultar el web del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Xerrada Informativa a l’Institut del CAR de Sant Cugat, el 25 d’abril

Paral·lelament, l’Institut del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès farà una xerrada informativa sobre el curs 2016-2017 el 25 d’abril a les 19 hores. A la xerrada s’informarà sobre l’estructura de la formació de tècnics esportius, les proves específiques d’accés, l’oferta formativa del proper curs 2016-2017 i les dates de preinscripció i matrícula.

La formació oficial i reglada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat

La formació oficial i reglada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya té validesa acadèmica i professional a tot l’Estat espanyol, i capacita per exercir professionalment en qualsevol tipus d’activitat de l’especialitat cursada.

Aquesta formació s’imparteix en Instituts arreu de Catalunya, a nivell públic en trobem cinc, on la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) col·labora aportant el professorat dels blocs específics de cada especialitat. Són els següents: Institut Abat Oliba (Ripoll), Institut Centre d’Alt Rendiment Esportiu (Sant Cugat del Vallès), Institut de la Pobla de Segur (La Pobla de Segur),  Institut de Tecnificació d’Amposta (Amposta) i Institut l’Alt Berguedà (Bagà).

Els nivells de la titulació de formació reglada

Aquesta titulació consta de tres nivells de formació. El Certificat de primer nivell d’excursionisme, comú per totes les especialitats i obligatori per poder accedir a nivells superiors, el segon nivell, corresponent a Tècnic d’esport en cada especialitat (Escalada, Alta muntanya, Muntanya mitjana i Descens de barrancs), i el tercer i últim nivell, corresponent a Tècnic Esportiu Superior de les especialitats d’Escalada, Alta muntanya i Esquí de muntanya.