FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 22/12/2021

Les noves mesures a la Vall de Núria comencen a afectar les activitats de la FEEC

Esquí de muntanya Societat

Les noves mesures aprovades des del Govern de la Generalitat per combatre la nova variant, Omicron, de la Covid-19 ja han començat a afectar les activitats de la FEEC. Aquestes restriccions juntament amb les noves tarifes establertes en l’ús de les instal·lacions de Núria ha fet prendre aquesta decisió.

La primera competició en anunciar la seva suspensió ha estat la segona prova de la Copa Catalana de Curses Verticals d’Esquí de Muntanya, la Crononúria, ha fet oficial que se suspèn la prova, programada pel pròxim 2 de gener.

Imatges espectaculars com aquestes fotografies realitzades pel fotògraf Pau Aguilera, no es podran tornar a veure aquest 2021.

Des de la Unió Excursionista de Vic, organitzadors de la cursa, s’ha emès un comunicat on s’anuncia aquesta suspensió com a conseqüència de les noves mesures que entraran en vigor aquest divendres 24 de desembre.

“El passat dissabte dia 18 de desembre els nostres voluntaris van anar a fer un reconeixement del torrent de Noucreus. Enguany el traçat de la cursa es troba en condicions immillorables per a la celebració de la prova però les noves tarifes i limitacions en l’aforament dels trens, junt amb la rigidesa dels horaris per l’accés dels corredors i acompanyants a Vall de Núria fan totalment impossible la viabilitat de portar-la a terme.
Lamentem profundament haver hagut de prendre aquesta decisió gens fàcil a menys de dues setmanes de la cursa, sense marge de maniobra possible, i esperem poder donar continuïtat a la cursa la propera temporada amb una millora de les condicions d’ús”. 

Les mesures afectaran també a l’esport federat en espais interiors on es permetrà només la participació del 70% de l’aforament d’esportistes en rocòdroms i espais tancats.

La Generalitat de Catalunya ha de fer públiques aquestes mesures de forma oficial en el DOGC que s’ha de publicar aquest pròxim dijous 23 de desembre, on es coneixerà exactament com poden afectar les restriccions a l’esport federat i a les activitats de les entitats.

 

Llegeix el comunicat sencer