FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/09/2014

Les membres del GFTAC, al ral·li d’escalada de Terradets del proper cap de setmana

Escalada

Una motivada representació del Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (GFTAC) té previst participar al 5è Rally Arc’teryx d’Escalada de Terradets del 19 al 21 de setembre. Les esportistes del GFTAC, Diana Calabuig (Centre Excursionista de Flix), Cristina Cots (2 x 2 de Sant Pedor), Esther Godina (Club Excursionista Madteam), Laura Franch (Foment Arqueològic Excursionista Sallentí) i Gemma Soriano (Club Centre Excursionista de Caldes de Montbui), faran cordada amb el tècnic Ferràn Martínez per enfrontar-se al repte que suposa escalar durant 12 hores seguides.

Entre les novetats previstes ral·li del Club Alpí Virtual destaca que la recepció i la inscripció de participants tindrà lloc als jardins de l’Hotel Terradets (antic Hostal del Llac), el divendres 19 de setembre a la tarda, juntamwent amb una important programació d’activitats paral·leles a la competició. En aquest mateix lloc s’ha programat el sopar-lliurament de premis, el dissabte després de les 12 hores d’escalada, així com el col·loqui-homenatge del diumenge al matí als primers escaladors de Terradets.

A més de la participació ja habitual dels escaladors de la Federació Russa d’Alpinisme, enguany també hi serà el Paklenica International Climbers Meeting de Croàcia, considerat el bressol de grans escaladors eslaus, amb la participació d’Inga Patarcic i Luka Mudronja. Per a més informació i inscripcions cal contactar-hi a través de l’adreça electrònica: rallyterradets@gmail.com.

12 hores d’escalada al congost de Terradets

El ral·li consisteix en escalar el màxim nombre de rutes de gran longitud (entre 200 i 500 m), situades en la paret de les Bagasses i en parets properes. Cada via d’escalada té una puntuació en funció de la longitud, la dificultat, la complexitat del recorregut o el tipus d’equipament. El Ral·li comença a les vuit del matí i finalitza a les vuit del vespre. Una vegada finalitzat l’horari d’escalada, es comptabilitzen els punts de cada cordada en funció de les vies que han aconseguit escalar íntegrament. La suma de punts determina quina és la cordada guanyadora del ral·li, al final de les 12 hores.

El Congost de Terradets, format pel riu Noguera Pallaresa en travessar la serra del Montsec, al límit entre les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà, és una estreta gorja flanquejada per parets verticals de fins a 500 m d’alçada, considerat de fama internacional per a l’escalada esportiva. El Rally Arc’teryx d’Escalada de Terradets forma part del campionat de la Ral·lis de la FEDME, i compta amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que, juntament amb els Bombers de la Generalitat, s’encarreguen de la restauració del cable de seguretat instal·lat a la zona d’escalada.