FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 04/10/2019

Les marxes tècniques es reprenen amb la 56a Marxeta Molins de Rei

Baix Llobregat Marxes tècniques

La propera cita del calendari de Marxes tècniques i de regularitat de la FEEC, és el diumenge 6 d’octubre amb la popular Marxeta Molins de Rei, puntuable per la 21 Copa Catalana de Marxes tècniques. Després de la pausa estival, de maig a octubre, el calendari es reprèn amb aquesta prova organitzada pel Centre Excursionista de Molins de Rei, el qual ha preparat una marxa matinal d’11 quilòmetres amb un desconegut recorregut.

Els participants, per parelles, només disposaran d’una brúixola i d’una mapa d’azimuts, fletxes que indiquen el tipus de camí i números que expressen els graus de desviació respecte el nord magnètic. Aquest és un sistema d’orientació molt fàcil i divertit, inventat pel general suís Guillaume Henri Dufour.

La Marxeta de Molins de Rei es va celebrar per primera vegada el 1963 amb la participació de 28 equips. Actualment hi participen cada any més de 100 equips, això vol dir que hi ha aproximadament més de 200 participants.

La següent prova de la Copa Catalana es realitzarà el 10 de novembre amb la 42a Marxa de Regularitat de les Terres de Lleida, organitzada pel Centre Excursionista de Lleida.