FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/06/2016

Les Jornades Nacionals del Senderisme, el 18 i 19 de juny al Ripollès

Senders

L’Àrea de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) convida a les entitats i clubs federats a participar en les I Jornades Nacionals del Senderisme que se celebraran el 18 i 19 de juny a la comarca del Ripollès. Unes jornades obertes a tota la família senderista, on tothom hi té cabuda, des del senderista puntual fins a l’excursionista amb més experiència, passant pels cuidadors de senders i els ens públics o privats que tenen relació amb els senders i les entitats mantenidores.

Seran dues jornades englobades en una gran festa del senderisme i que serviran per mostrar la força d’un moviment que creix exponencialment i on tothom hi té el seu lloc. Podrem gaudir d’una gran diversitat d’actes com caminades, taules de debat, excursions i un bon dinar. Tot un seguit d’experiències que esperem que us agradin i que en gaudiu. Aquestes primeres jornades les celebrarem a la comarca del Ripollès, un emplaçament privilegiat per a la pràctica del senderisme.

Programació de dissabte 18 de juny

La Jornada de dissabte començarà a les 09.45 hores al Centre d’Acollida Turística (CAT) de Ripoll. Es farà una caminada pel sender local de Ripoll SL®-C 10 (Sender de Sant Bartomeu). A continuació assistirem a la recepció per part de les autoritats i parlaments institucionals a l’Ajuntament de Ripoll, per gaudir després d’un bon dinar al restaurant Solana del Ter, on com ja és tradició els cuidadors de senders estan convidats, i als acompanyants se’ls ofereix un preu de 15 euros. Els interessats han de comunicar el nombre de cuidadors i acompanyants assistents a senders@feec.cat abans del 9 de juny.

A la tarda es realitzarà un debat obert sobre el senderisme a la Biblioteca Municipal Lambert Mata de Ripoll, on parlarem del senderisme com a eina de promoció turística i on també es debatrà sobre la diversificació de la senyalització de senders.

Programació de diumenge 19 de juny

Per l’endemà diumenge hem preparat dues caminades en l’entorn de la Vall de Núria, de les quals els participants n’hauran d’escollir una.

La primera és una caminada d’alta muntanya des de la Vall de Núria fins al coll de Finestrelles a través del GR®T 73. El descens al santuari el farem pel GR®T 74. L’excursió arrencarà a les 8.45 hores.

La segona proposta és una caminada des de la Vall de Núria fins a Queralbs a través del GR® 11 (Camí Vell de Núria). Un preciós recorregut descendent apte per a tots els públics. L’excursió arrencarà a les 9.30 hores.

Allotjament a l’Hotel Vall de Núria

Per tal de facilitar-vos al màxim la participació en les dues jornades hem preparat una interessant oferta d’allotjament a l’Hotel Vall de Núria. En finalitzar el debat del dissabte per la tarda (19.30 h), agafarem un cremallera especial que sortirà de l’estació Ribes Enllaç a les 20.00 h i que ens portarà fins a Núria (cadascú haurà d’anar a Ribes de Freser amb el seu vehicle). El preu del paquet, que inclou el Cremallera exclusivament d’anada, el sopar a l’hotel, dormir i l’esmorzar de diumenge, és de 55,34 euros per persona. Per gaudir d’aquesta oferta hi ha d’haver un mínim de 20 persones apuntades. Els interessats han de comunicar-ho a senders@feec.cat abans del 9 de juny.

Qui no vulgui aprofitar aquesta oferta pot buscar allotjament al Ripollès al web www.elripolles.com. I per més informació o per a qualsevol dubte, podeu contactar amb l’Àrea de Senders de la FEEC a través del correu electrònic senders@feec.cat o trucant al telèfon 934 120 777.