FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/01/2017

Les jornades de seguretat hivernal, celebrades a Tavascan i Vallter

Formació

Les jornades de seguretat hivernal, organitzades per l’Àrea de Formació de la FEEC i el Centre Excursionista La Xiruca Foradada, que s’havien de celebrar inicialment el 14 i 15 de gener, es van dur a terme en dos caps de setmana diferents a causa de les condicions meteorològiques.

Dissabte 14 de gener es va realitzar, tal com estava previst, la jornada introductòria “Atenció, entres en terreny d’allaus!”, per part de l’Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus (ACNA) a Tavascan. L’objectiu principal era conscienciar els participants del perill inherent i inevitable de la muntanya en condicions hivernals, així com també fomentar la formació de seguretat, treballar la planificació de les sortides i els bons hàbits en terreny d’allaus i introduir conceptes d’autorescat.

Participants i instructors es van posar d’acord per traslladar la segona jornada a la zona de Vallter el dissabte 28, on les condicions meteorològiques havien de ser millors. Allà els assistents van poder participar en la construcció d’iglús.

Des de la FEEC es vol agrair la bona feina feta als instructors Danny Balés (CE de Besalú) i Marco Ramírez (CE de Lloret de Mar) i al CE La Xiruca Foradada per la bona predisposició a l’hora d’organitzar les jornades.