FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Olga Arcos
Foto: Olga Arcos

Notícies - 10/07/2019

Les Goiates Barranqueres s’estrenen amb força

Pallars Sobirà Descens de barrancs

Cap de setmana passat per aigua amb les Goiates barranqueres. Una vintena de goiates (noia en pallarès) es van reunir a Rialp (Pallars Sobirà) el 6 i 7 de juliol en una trobada organitzada pel Centre Excursionista Rialp i el Comitè de Barrancs.

Una primera trobada ideada per una dona, organitzada per dones i destinada a dones que els apassionés el món dels barrancs. I no només es tractava de gaudir del descens de barrancs, sinó que es va complementar amb ponències, tallers teoricopràctics i taules rodones.

Amb la benvinguda als participants es va regalar una samarreta i un protector d’arnès (culera), tot dissenyat per a l’ocasió. A continuació es van dur a terme les ponències a la sala de plens de l’Ajuntament de Rialp. Es va començar parlant sobre geologia i formació de barrancs, es va seguir tractant la diferència entre corda doble i simple i es va tancar el matí amb l’evolució del material de dona. Després de dinar, les vint participants van fer una formació teoricopràctica sobre primers auxilis i instal·lacions en capçaleres.

A la nit, després de sopar, es va sortejar el material cedit pels patrocinadors. Els diners recaptats es van destinar a l’Associació Adima de Lleida, entitat destinada a la lluita contra el càncer de mama.

La jornada de diumenge estava destinada a l’activitat física. Les noies barranquistes van gaudir del descens del barranc Viu de Llevata, amb el guiatge d’una instructora de Barrankisme i posant en pràctica les maniobres que s’havien treballat el dia anterior.