FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Olga Arcos
Foto: Olga Arcos

Notícies - 10/07/2019

Les Goiates Barranqueres s’estrenen amb força

Pallars Sobirà Descens de barrancs i engorjats

Cap de setmana passat per aigua amb les Goiates barranqueres. Una vintena de goiates (noia en pallarès) es van reunir a Rialp (Pallars Sobirà) el 6 i 7 de juliol en una trobada organitzada pel Centre Excursionista Rialp i el Comitè de Barrancs.

Una primera trobada ideada per una dona, organitzada per dones i destinada a dones que els apassionés el món dels barrancs. I no només es tractava de gaudir del descens de barrancs, sinó que es va complementar amb ponències, tallers teoricopràctics i taules rodones.

Amb la benvinguda als participants es va regalar una samarreta i un protector d’arnès (culera), tot dissenyat per a l’ocasió. A continuació es van dur a terme les ponències a la sala de plens de l’Ajuntament de Rialp. Es va començar parlant sobre geologia i formació de barrancs, es va seguir tractant la diferència entre corda doble i simple i es va tancar el matí amb l’evolució del material de dona. Després de dinar, les vint participants van fer una formació teoricopràctica sobre primers auxilis i instal·lacions en capçaleres.

A la nit, després de sopar, es va sortejar el material cedit pels patrocinadors. Els diners recaptats es van destinar a l’Associació Adima de Lleida, entitat destinada a la lluita contra el càncer de mama.

La jornada de diumenge estava destinada a l’activitat física. Les noies barranquistes van gaudir del descens del barranc Viu de Llevata, amb el guiatge d’una instructora de Barrankisme i posant en pràctica les maniobres que s’havien treballat el dia anterior.