FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 07/05/2019

Les estades d’esquí de muntanya se celebren a Tavascan

Pallars Sobirà Esquí de muntanya Formació

Finalitza una nova edició de les Estades d’Esquí de Muntanya amb onze joves d’entre 14 i 17 anys. En aquesta ocasió s’han dut a terme del 19 al 22 d’abril al refugi de Pleta del Prat, a l’Estació d’Esquí de Tavascan (Pallars Sobirà). L’objectiu principal era que els joves puguessin assolir un nivell bàsic per realitzar sortides fàcils d’esquí de muntanya.

Les estades han servit per treballar diferents tècniques de l’esquí de muntanya, com el lliscament, les transicions i el descens i s’han donat totes les indicacions de seguretat necessàries per moure’s els dies posteriors amb eficiència fora de les pistes d’esquí de l’estació. S’ha fet un repàs dels protocols abans d’iniciar una activitat i el de rescat, finalitzant amb la realització d’un simulacre.

El dissabte es va realitzar una travessa fins el Refugi Certascan, passant per l’Estany de Flamisella, Pleta Vella, Coll del Piquet del Guerosso i el Coll de Certascan.

Diumenge la meteorologia va provocar un canvi de plans i es va haver de fer un descens fins als 2.000 metres aproximadament, fins a situar-se a sobre la pista forestal que ve del poble de Tavascan. A la tarda, es van organitzar tallers de progressió amb grampons i piolet, assegurament a cos i ancoratges de fortuna. Per finalitzar la jornada, els joves van gaudir d’una sessió d’orientació i nivologia analitzant un Butlletí de Perill d’Allaus.

El descens es va haver de fer amb el mal temps que ja es preveia. Baixada fins a la Pleta Vella, pujada fins a l’Estany de Flamisella i un flanqueig fins a l’Estanyol per arribar on les famílies s’esperaven. Així finalitzaven unes estades on el bon ambient entre els joves ha estat el gran protagonista tot i tenir alguns imprevistos pel canvi de temps.