FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/08/2017

Les estades d’escalada de la FEEC celebrades a Vilanova de Prades

Escalada esportiva Escalada Formació

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha portat dotze joves federats a Vilanova de Prades (Conca de Barberà). El grup ha practicat l’escalada esportiva i també ha realitzat un taller d’aus rapinyaires, entre els dies 25 i 28 de juny.

L’escola d’escalada, amb unes 400 vies, és accessible sortint a peu des del mateix càmping de Vilanova de Prades, on s’han allotjat els joves. Existeixen vies de tots nivells, des del 3er grau fins al 8è. La diversitat i diferent morfologia de les vies ha facilitat fer tallers de diferents modalitats, sortint de l’escalada esportiva i donant a conèixer altres disciplines de l’escalada al jovent.

Durant les estades s’ha treballat l’escalada a vista i alguna via de grau superior a l’assolit per cada jove del grup, intentant superar-lo. També s’han treballat l’escalfament, la gestualitat, la tècnica, els recursos, la gestió de la por, la respiració, el control del consum d’energia, etc. Tanmateix s’han revisat les nocions de seguretat, els canvis de cordes a les reunions i assegurar correctament entre molts altres temes relacionats amb la seguretat. 

Els tècnics responsables de la formació durant les estades han estat Joan Olivé i Xavier Conesa.

Fotos / Joan Olivé