FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Les entitats porten la 50a Festa de la Cançó de Muntanya al Monestir de Montserrat | FEEC

Notícies - 04/06/2014

Les entitats porten la 50a Festa de la Cançó de Muntanya al Monestir de Montserrat

Cultura

El 50è aniversari de la Festa de la Cançó de Muntanya s’ha celebrat a la muntanya de Montserrat el cap de setmana passat. En motiu de l’efemèride, diverses entitats han organitzat la festa enguany, que va comptar amb la presència i la col·laboració del president de la Federació d’Entitats Excursionsites de Catalunya, Jordi Merino. La festa va aplegar a 275 persones, de les quals 165 eren cantaires de les diferents corals.

Aquest any la comissió organitzadora l’han formada la Unió Excursionista Catalunya de Gràcia, l’Agrupació Excursionista Catalunya, el Centre Excursionista Els Blaus, la Unió Excursionista de Sabadell, l’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore, la Coral Madrigalistes de Catalunya, els Antics Cantaires de l’Orfeó Gracienc, i el Club Excursionista de Gràcia.

La festa va començar diumenge amb la benvinguda a totes les persones assistents i l’esmorzar. Al migdia, la Comunitat de Monjos, encapçalada pel Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, va donar la benvinguda als participants abans de procedir a la missa dominical. A la tarda les corals es van unir per oferir un concert amb diferents peces musicals. Com és tradiciponal, el Cant dels Adéus va tancar la celebració.

Aquesta festa es va començar a celebrar l’any 1965 a Hostalric per l’Agrupació Excursionista de Catalunya, i ha estat organitzada des de llavors per diferents entitats cada edició. Enguany, les entitats que l’han preparada han escollit l’emblemàtic Monestir de Montserrat per celebrar-la, ja que és on el 27 de maig de 1962, en l’Aplec de Cantaires de Montserrat, va sorgir la idea de celebrar una festa com aquesta.