FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/04/2014

Les entitats homenatgen el Verdaguer excursionista a la Vil·la Joana de Collserola

L’Agrupació Excursionista Talaia va organitzar la Diada de Verdaguer Excursionista, celebrada el passat diumenge 6 d’abril a la Vil·la Joana, a Collserola. En aquesta onzena edició, es van realitzar tres itineraris diferents a Barcelona per acudir a l’acte d’homenatge al poeta català a la Vil·la Joana, al Parc de Collserola.

Tres excursions per acudir a l’acte d’homenatge

La primera de les excursions va sortir des de l’estació del Trambaix situada a la plaça de la reina Maria Cristina; la segona, des de l’estació superior del Funicular de Vallvidrera; i la tercera, des de la Font de Gaudí del Parc de Cervantes.

La sessió verdagueriana, que va comptar amb l’assistència del president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, va tenir lloc a la sala d’actes del Centre d’Informació de Collserola, i va consistir amb una comunicació dedicada a “La flora en la poesia de Verdaguer” a càrrec de Maria del Carme Barceló, un recital de poemes per Salvador Butí i un concert d’harmònica de Bagatge de Cançons del Centre Excursionsita de Catalunya. Tot seguit es va fer l’ofrena d’un ram de llorer al monument dedicat a Verdaguer situat a l’era de la Vil·la Joana.

La Vil·la Joana i Jacint Verdaguer

La Vil·la Joana es troba al barri de Vallvidrera de Barcelona, dins del parc natural de Collserola. Al segle XIX va ser transformada en casa residencial pels seus propietaris, la família Miralles. L’any 1902 la família Miralles hi va acollir el poeta Jacint Verdaguer, una de les figures més eminents de la literatura catalana, d’un gran carisma popular, que trobant-se greument malalt, hi va morir al cap de pocs dies. Vil·la Joana conserva la memòria de l’estada de Jacint Verdaguer. S’han mantingut intactes les estances que l’autor de L’Atlàntida i Canigó hi ocupà els darrers dies de la seva vida.