FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/03/2016

Les entitats celebren la Diada de Verdaguer Excursionista a Collserola el proper 13 de març

La 13a Diada de Verdaguer Excursionista tindrà lloc a Vil·la Joana, Vallvidrera, el proper diumenge 13 de març. L’acte, organitzat per tretze entitats excursionistes i que compta amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), s’inicia al matí amb recorreguts per Collserola fins a Vil·la Joana. La sessió verdagueriana es realitzarà a la sala d’actes del Centre d’Informació de Collserola, al migdia, i anirà a càrrec de Carles Albesa i Maria Carme Barceló, que parlaran dels ocells i la poesia de Verdaguer, en especial el rossinyol. La jornada finalitza amb una ofrena d’un ram de llorer al monument de l’era de Vil·la Joana i el lliurament del llibret de la Diada a totes les persones assistents.

Jacint Verdaguer (Folgueroles, Osona, 1845 – Vallvidrera, Barcelona, 1902), és l’escriptor català més important i representatiu del segle XIX. Contribueix a la Renaixença amb una obra que abasta poesia èpica i lírica, prosa narrativa i periodística i literatura de viatges, per la qual té una enorme repercussió popular. Entre els seus títols destaquen els poemes èpics de factura romàntica, L’Atlàntida iCanigó, i els reculls poètics Idil·lis i cants místics, Pàtria, Montserrat, Flors del CalvariAires del Montseny. En prosa publica Excursions i viatges, Dietari d’un pelegrí a Terra Santa, un aplec de Rondalles i el recull d’articles publicats a la premsa En defensa pròpia. Exemple de tant sentits de l’excursionisme més autèntic, sabia estar sempre atent a tot allò que l’envoltava. Els ocells també van ser objecte d’interès i, per això, han centrat la celebració d’aquest any.

La 13a Diada de Verdaguer Excursionista està organitzada per la Comissió Verdaguer, la qual està integrada per la Unió Excursionista de Catalunya, el Centre Excursionista de Catalunya, el Club Excursionista de Gràcia, el Centre Excursionista Àliga, l’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore, Foment Excursionista de Barcelona, la Penya Excirsionista Guimerà, la Secció de Muntanya del Reus Deportiu, el Club Excursionista Pirenaic, la Secció Excurcsionista del Club Natació Igualada, l’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú, la SEcció Excursionista de l’Ateneu Santjustenc, el Club Muntanyenc de Mollet.

vil·la joana collserola
Vil·la Joana, Collserola.