FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CPAM Balaguer
Foto: CPAM Balaguer

Notícies - 17/06/2022

L’equip Zona7.cat s’emporta l’or del 7è Raid Noguera “Mont-roig”

Noguera Raids d'esports de muntanya Raids d'Esports de Muntanya

La 7a edició del Raid Noguera “Mont-roig”, organitzada pel Centre de Promoció d’Activitats de Muntanya de Balaguer, s’ha celebrat el passat diumenge 12 de juny amb una gran acollida de participants, vinguts majorment de fora de les comarques lleidatanes. Ha estat el segon raid dins el calendari de la 18a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Amb sortida i arribada a Balaguer (Noguera), la prova també ha transitat pels municipis de Camarasa, Sant Llorenç de Montgai, Vilanova de la Sal i Gerb.

En la categoria Elit l’equip guanyador ha estat Zona7.cat, amb una segona posició de l’equip CATRaid.org i una tercera de Muntanyà Raid Team. En la categoria Aventura, el guanyador ha estat Directeal8, seguit de MARESMEXTREM i Komando Viejo. Pel que fa a la categoria Iniciació l’equip vencedor ha estat l’equip Temeraris Muntanyencs, seguit de Liliteam. Cal destacar la categoria Familiar, que amb la presència de tres nois menors d’edat tots els equips participants han fet un paper remarcable. L’equip vencedor ha estat Colochos Team. En segona posició ha quedat l’equip Priorat Montsant Siurana.

L’acte final ha consistit en un dinar de tots els participants i l’organització. L’entrega de premis ha comptat amb la presència de l’alcaldesa de Camarasa Elisabet Lizaso i Cantón, i amb Antoni Ricart i Serena com a membre de la Junta Directiva de la FEEC i President del CPAM.

Característiques del Raid Noguera “Mont-roig”

Un raid uneix tàctica i forma física, i consisteix en l’encadenació de diferents disciplines esportives de muntanya en un recorregut d’orientació. Cal superar diverses proves tècniques, en el VII Raid Noguera “Mont-roig” han destacat espeleologia en la Cova de l’Aigua, orientació urbana pels carrers de Balaguer, tir amb arc, escalada a les parets de Montalegre, i rem amb caiac al Pantà de Sant Llorenç de Montgai. En les curses de muntanya en modalitat trekking els raiders han coronat el Monteró, el tossal de Sant Jordi i el cim de la Pala Alta a la serra del Mont-roig. En el tram de bicicleta de muntanya han baixat trialeres com la Cadireta.

Des de l’organització es va decidir començar el raid a les 4h de la matinada per minimitzar els efectes de les altes temperatures del juny noguerenc, però l’onada de calor que hem patit ha castigat de manera important els participants. Malgrat tot, l’esforç dels participants durant les 9 hores en cursa d’alguna categoria ha superat les adversitats climàtiques i les complicacions tècniques de les diferents proves i exigents recorreguts.

Cal destacar la satisfacció tant dels participants com de la organització per l’èxit d’aquesta prova. El CPAM Balaguer porta organitzant i col·laborant en raids d’esports de muntanya durant més de 20 anys. Properament l’organització i els participants podran retrobar-se en una propera edició del Raid Noguera que se celebrarà el 16 d’octubre de 2022, en aquesta ocasió en el Montsec d’Ares.