FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/06/2016

L’equip Zona 7 Entrenaments guanya el CATRaid Adventure Challenge

Raids d'esports de muntanya

La primera edició del CATRaid Adventure Challenge, organitzat per el Club Excursionista Teià, l’AE Gastant Keks i raidaventura.org, s’ha celebrat a Les Planes d’Hostoles (la Garrotxa), el dissabte 4 de juny. Aquest nou repte per els amants de la natura i l’aventura forma part del calendari d’Opens FEEC de Raids d’Esports de Muntanya 2016.

Els 130 participants a les tres categories -iniciació, aventura i èlit- han cobert seccions de rogaining, btt, trekking i patinatge, i a més a més, han sumat punts amb activitats especials de paddle surf, slackline o encistellament. En conjunt, un raid molt complert amb disciplines antagòniques, exprimint al màxim les capacitats físiques i tècniques de tots els esportistes.

Els raiders de la categoria èlit han cobert un total de 63 quilòmetres i 1840 metres de desnivell positiu, amb protagonisme de les seccions de btt i trekking. L’equip Zona 7 Entrenaments, format per Albert Vilana i David Tarrés, ha dominat el raid des del principi, i a la primera transició ja comptava amb quasi 10 minuts de ventatja respecte als perseguidors més directes, l’equip Aventura X-Perience 1. Aquesta diferència ha augmentat conforme Vilana i Tarrés cobrien seccions, i després de puntuar a la secció final de paddle surf, just abans d’una gran tempesta, s’han proclamat els guanyadors del raid. La segona posició ha sigut per l’equip Aventura X-Perience 1 i la tercera per el Nonstop.cat.

Un total de 46 equips han participat al CATRaid. Vuit ho han fet en categoria èlit, 24 en categoria aventura, i 14 en categoria iniciació. Molts d’aquests equips no han pogut completar la part final del raid degut a una forta precipitació, amb pedra inclosa, que ha afectat el transcurs normal de la prova i que ha obligat a l’organització a neutralitzar la secció de paddle surf.

El Campionat d’Europa de Raids de Muntanya, propera cita del calendari

El calendari competitiu de raids de muntanya de la FEEC inclou una data especial abans de les vacances estivals. El Raidaran, que es disputa a la Vall d’Aran entre els dies 18 i 24 de juliol, serà el marc del Campionat d’Europa 2016 de l’especialitat.

El campionat europeu es reserva exclusivament als raiders de categoria èlit i la participació està limitada a 40 equips. Serà una prova d’expedició, marcada per la duresa del terreny, on se superaran grans desnivells en les situacions més extremes. Els participants hauran de superar proves de tot tipus, que inclouen seccions de btt, barranquisme, trekking, caiac o via ferrada.

Una cita especial, que es desenvoluparà en un entorn d’alta muntanya, amb rius d’aigües braves, camins i senders poc transitats, i ascendint a cims i ports de muntanya que freguen els tres mil metres.

Fotografies / Ivan Torres