FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/11/2015

L’equip Vall Fosca Raid Team guanya el Campionat de Catalunya al Raid Sau Extrem

Raids d'esports de muntanya

El Campionat de Catalunya de Raids d’Esports de Muntanya s’ha celebrat aquest cap de setmana en el marc del Raid Sau Extrem. Amb aquesta prova també s’ha tancat el calendari competitiu de raids de la Copa Catalana de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

L’equip Vall Fosca Raid Team, format per Daniel Terrisse, David Tarrés i Albert Vilana, s’ha proclamat campió de Catalunya. Ha sumat un total de 342 punts i han acumulat un temps de 22 hores 46 minuts. La segona plaça ha sigut per l’Aventura Xperience SportHG, format per Enric Gràcia, Daniel Gallardo i Joan Planas, amb 325 punts, i la tercera pel Twonav Terres de l’Ebre, amb 300 punts, format per Lluís Saladié, Xavier Sahuquillo i Oriol Pellisa. L’equip francès Haut Languedoc, convidat per haver guanyat la categoria aventura del Raid Aran, ha pujat al podi com a tercer classificat en la classificació general del raid però no puntuava pel Campionat de Catalunya.

El raid, organitzat pel Club Escalada i Muntanya Pardinyes, ha sigut dissenyat per Xavi Rodríguez. El pes del raid ha recaigut en les seccions de BTT, trekking i caiac, però s’han inclòs altres com l’escalada, un rogaine, bitlles catalanes, o un espectacular ràpel de més de 100 metres al Salt de Sallent.

Durant la primera part del dissabte l’equip francès Haut Languedoc ha dominat el raid, seguit sempre d’a prop pel Twonav Terres de l’Ebre i l’Aventura Xperience SportHG. Els francesos arribaven primers al ràpel de la cascada del Salt de Sallent havent aconseguit la majoria de punts de totes les seccions. Dues hores i vint minuts més tard ha arribat al salt l’equip Vall Fosca Raid Team. Una diferència de temps considerable respecte als primers equips. La situació del raid ha canviat quan al caure la nit el trio format per Terrisse, Tarrés i Vilana, ha retallat temps en una secció de BTT amb una gran demostració de força, potència i orientació nocturna. A l’acabar la primera etapa no només han recuperat temps sinó que superaven al Haut Languedoc en 56 minuts.

El diumenge ha començat amb una sortida en caiac entre la boira al pantà de Sau. Una visibilitat molt reduïda ha afegit dificultat a l’orientació a l’hora de trobar les balises.  Un cop han finalitzat aquesta secció ha començat un circuit en BTT, seguit d’un trekking que ha fet passar a tots els equips per punts emblemàtics del Parc Natural de les Guilleries-Savassona com l’ermita de Sant Feliuet. Després un altre cop sobre rodes han arribat a la secció d’escalada, amb resultats dispars per la majoria d’equips. La duresa del raid ha quedat palesa al rogaine, on tots els equips han arribat amb el temps just, arriscant-se a penalitzar a meta si invertien massa temps en aquesta secció. Només equips com el francès o el Vall Fosca Raid Team s’han endinsat al bosc a buscar balises per puntuar. Valent decisió.

Poc abans de les dues de la tarda han començat a arribar els primers equips a la meta, a Vilanova de Sau, i en un ventall de poc més de mitja hora coincidien allà els 10 equips que han participat en categoria elit, els 6 que ho han fet en categoria Aventura, i els 11 de la categoria Open. Cares de cansament, dubtes pels punts aconseguits i temps invertit, … Però per sobre de tot gran satisfacció per acabar un raid dur i exigent com el Sau Extrem.

Fotografies / Ivan Torres