FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/07/2015

L’equip ‘Vall Fosca’ guanya la segona edició del Raidaran, marcada per la forta calor

Raids d'esports de muntanya

El Club Excursionsita Sant Quirze del Vallès ha consolidat aquest any la celebració del Raidaran celebrant-ne la segona edició i acollint el Campionat d’Europa, durant els dies 2, 3, 4 i 5 de juliol, i rebent 15 equips internacionals. La forta calor ha marcat l’edició d’enguany, amb temperatures molt altes en comparació a la primera celebració de la prova.

Després de 4 dies de competició, l’equip “Vall Fosca” s’ha endut la victòria del Raidaran, del calendari de Raids d’Esports de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), batallant amb el “Team FMR” francès fins al final. El “Vall Fosca” ha estat capaç de resistir en el lideratge de la categoria d’Elit en l’última jornada, amb final a Les i l’èxit del conjunt local ha estat possible, per davant de l’equip francès. Tots dos equips han marcat totes les fites obligatòries, però els catalans se n’han endut més d’optatives en el còmput global. En l’última jornada, tots dos equips han mantingut l’excel·lent nivell demostrat des de la sortida a Salardú del dijous al matí. D’aquesta manera, Albert Vilana es converteix en bicampió de la prova, ja que, després del seu títol del 2014 amb el Diedre, aquesta vegada ha triomfat fent equip amb Aitor Otamendi, David Tarrés i Marta Riba.

El tercer lloc en la classificació ha estat per a l’”Euskal Abentura” basc que, tot i haver sumat menys punts que l’”Issy Absolu 1″ francès, ha tret profit del fet d’haver completat el sector de barranc de Torre de Cabdella, al contrari que el seu gran rival pel podi, que va arribar tres minuts tard al control de límit horari.

L’equip ‘Haut Languedoc’ guanya en categoria d’Aventura

Pel que fa a la categoria d’Aventura, la victòria sí que ha estat per a un equip francès, l’”Haut Languedoc”, que ha sabut resistir l’escomesa final de l’”Illa de Rodes”. L’equip de Mazamet, que inicialment havia de competir en elit però no ho va fer per la lesió a última hora de la seva component femenina, està convençut que la clau del seu èxit està a haver pres bones decisions, sobretot, en els trams de BTT. L’Illa de Rodes havia estat líder durant part de la competició. El tercer lloc en el podi ha estat per a un altre conjunt català, l’”Emergency Adventure”.

L’equip ‘Cirera Xtrem’ guanya en categoria d’Open

Finalment, també s’ha resolt el destí de la categoria Open, que s’estrenava en aquesta edició. El “Cirera Xtrem” ha guanyat per davant del “Raidaventura For Free” i “Las 3 Jotas”. Aquesta competició Open s’ha portat a terme en poc més de 24 hores però ha inclòs disciplines tan diferents com el BTT, el trekking, la via ferrada, el ràfting, el paddle-surf o el barranc.

Fotografies: Raúl Comino i Núria Liras