FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 14/04/2024

L’equip Raidaran s’imposa al Campionat de Catalunya

Noguera Raids d'esports de muntanya Raids d'Esports de Muntanya

La vintena Copa de Raids d’Aventura de la FEEC ha començat aquest cap de setmana amb la celebració de la desena edició del Raid de la Noguera, una prova que ha mantingut una llarga tradició d’organització per part del Centre de Promoció d’Activitats de Muntanya de Balaguer i que enguany ha acollit també el campionat de Catalunya.

Vint equips de les categories familiar, iniciació, aventura i elit han competir durant tot el cap de setmana a la Noguera, però tan sols els de la categoria elit optaven al títol prestigiós de la temporada: el Campionat de Catalunya de Raids.

El Centre ha introduït novetats i sorpreses en aquesta edició, oferint un ventall d’esports i modalitats que han inclòs trekking, BTT, patins en línia, orientació urbana, tir amb arc, caiac, escalada, espeleologia, via ferrata, rapel, tirolina…

Un recorregut sorprenent i nou que ha comptat fins i tot amb un viatge en tren fins a Cellers a la Noguera, on va començar realment l’aventura pels equips. Una proposta d’aproximadament 3000 metres i 140 km per als participants de l’elit si es completaven totes les balises.

La competició ha estat molt lluitada especialment durant la primera meitat de la cursa, amb equips progressant frec a frec i alternant-se el lideratge.

Fins a arribar a Vilanova de Meià ja ben entrada la nit, era difícil determinar qui liderava, però després de la neutralització de la nit, els equips van reprendre el seu camí amb els patins a les cinc del matí, marcant una nova fase de la competició on el Raidverd va prendre la delantera guanyant certa distància al Raidaran, un fort rival.

Durant les 24 hores de competició, tot podia passar, i al final, malgrat la progressió dels equips, les bonificacions i les penalitzacions per balises aconseguides o abandonades, la victòria ha estat per l’equip Raidaran, format per Marta Riba, Nil Bacardit, Xavi Rodríguez i David Salamó. CatRaid Adventure Team ha estat la medalla de plata del campionat, mentre que finalment l’equip Raidverd ha ocupat el tercer calaix.

 

La Copa Catalana de Raids 2024 continuarà el proper 15 de juny amb la prova Catraid Berguedà. Posteriorment, després de l’estiu, serà el torn del Raid Lord i del Raid de l’Esquella, que enguany es presenten per primera vegada a la competició.

Consulta el calendari complet a feec.cat.