FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/04/2016

L’equip Priorat Montsant Siurana, Campió de Catalunya de Raids de Muntanya

Raids d'esports de muntanya

El Campionat de Catalunya de Raids de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha celebrat en el marc de la 4a edició del Raid Montseny, organitzat pel Club Ascensiones Guiadas, els dies 15, 16 i 17 d’abril. La meta del raid s’ha instal·lat a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), on han començat a arribar equips a partir de les 13.30 hores de migdia del diumenge, després d’haver completat més de 30 hores en cursa.

L’organització del Raid Montseny ha proposat un cap de setmana dur i exigent per a tots els participants, tant en categoria èlit com aventura, amb moltes seccions i on l’estratègia ha jugat un paper molt important a l’hora de puntuar. A l’entrega de premis han assistit Jordi Merino, president de la FEEC, i Meritxell Soler, vicepresidenta tercera de la FEEC.

L’equip Priorat Montsant Siurana es proclama Campió de Catalunya de Raids de Muntanya

L’equip Raidaran Trangoworld, format per Jordi Pàmies, Xavi Rodríguez i Ana Martínez, ha sigut el dominador del raid durant la primera part. Un petit error en l’estratègia els ha fet perdre temps i han hagut de renunciar a alguna secció amb puntuacions altes. La segona part del raid ha estat dominada per l’equip Priorat Montsant Siurana, format per Oriol Pellisa, Maria Antonio i Lluís Saladié, que ha aconseguit sumar un total de 117 punts en 31 hores, i s’ha proclamat Campió de Catalunya de Raids de Muntanya. El subcampionat s’ha decidit en un desempat per temps i han sigut per Aventura X-Perience Sport HG, format per Isabel Gelada, Carles Domingo i Joan Planas. La tercera plaça del podi l’ha ocupat l’altre equip de l’Aventura X-Perience Sport HG, format per Enric Gràcia, Daniel Gallardo i Carles Sánchez.

Lluís Saladié, membre de l’equip guanyador comenta que “el raid s’ha desenvolupat en un entorn espectacular, amb un paisatge molt divers. L’organització ha treballat molt bé les disciplines. A destacar el caiac al pantà de Sau, un tram per l’interior d’una cova a l’última part del diumenge, i la més salvatge, un trekking després del descens d’un barranc. En general ha sigut un raid molt dur, amb molt de desnivell”. Oriol Pellisa, també membre de l’equip guanyador Priorat Montsant Siurana destaca que “ha sigut un raid amb molt complet, on havies de controlar molt els punts en joc a cada secció. La secció de btt del dissabte a la nit ha sigut molt dura, amb molta càrrega física. El nivell d’exigència ha sigut similar al d’una competició internacional, però concentrat en només dos dies”.

En categoria aventura l’equip Maresmextrem ha pujat al primer calaix del podi. El segon classificat ha sigut l’equip Komando Fisiovilassar, i el tercer l’UME Raid.

Fotografies / Ivan Torres