FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

L’equip Diedre guanya el Raidaran i representarà Catalunya internacionalment aquesta temporada | FEEC

Notícies - 07/07/2014

L’equip Diedre guanya el Raidaran i representarà Catalunya internacionalment aquesta temporada

Raids d'esports de muntanya

Un total de tretze equips en la categoria d’elit i vuit en la d’aventura han participat en la primera edició del Raid Internacional Raidaran disputat del 3 al 6 de juliol a la Val d’Aran. La prova, l’única d’abast internacional a l’Estat espanyol aquesta temporada, és puntuable per a l’Adventure Racing European Series (ARES) i forma part del calendari de competicions de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) com a Campionat de Catalunya.

El primer Raidaran, dirigit per Xavi Rodríguez, campió del Corsica Raid, del Perú 8.000 o del Campionat d’Espanya, entre d’altres proves, ha estat organitzat pel Club Excursionista de Sant Quirze del Vallès. La FEEC, a més de l’organització de la prova dins del calendari de competició de Raids d’Esports de Muntanya de Catalunya, ha aportat la dotació econòmica dels premis, fent front a la part més important del pressupost. El patrocinador principal de la competició, Trangoworld, ha col·laborat amb material esportiu i ha aportat els guardons per als tres primers classificats de la categoria d’aventura. La cita esportiva del Raidaran també ha estat possible gràcies a la col·laboració dels ajuntaments de la Val d’Aran, del Conselh Generau de la Val d’Aran i de la Diputació de Lleida.

Diedre, representarà Catalunya internacionalment

El Diedre, equip integrat per Albert Roca, Uxue Fraile, Arnau Julià i Albert Vilana, s’ha proclamat campió en la categoria d’elit del Raidaran, després de dos dies i més de sis hores d’esforç continuat. El títol implica que el conjunt de recent creació, tot i l’experiència dels seus components, ja que era el primer cop que competien junts en un raid, també s’ha proclamat campió de Catalunya de la competició de la FEEC. D’aquesta manera, el Diedre té garantida la inscripció en la competició internacional tot representant Catalunya. La victòria ha arribat amb brillantor i contundència, ja que l’equip ha sumat 118 punts, 20 més que el segon classificat, el francès Team X-Bionic. De fet, el Diedre només s’ha saltat la ruta més llarga de BTT que hi havia prevista la matinada de dissabte a diumenge, i l’escalada i la via ferrada d’última hora, just abans de l’últim tram de bicicleta cap a la meta final de Vielha.

L’equip del Camelbak-Silva, el principal rival del Diedre en la lluita per la victòria final fins al seu abandonament i vigent campió de l’Estat, es va veure obligat a abandonar després del tram de natació. En segona i tercera posició en la classificació van quedar, respectivament, els equips francesos Team X-Bionic i el Bim Bim Team Raid, mentre que l’Aventura Xperience-Sport HG va quedar fora del podi per només quatre punts. Tot i això, l’equip de Ricky Gràcia, Alex Díaz, Dani Gallardo i Isabel Gelada, la qual va fer més de mitja cursa lesionada, va tenir el consol de proclamar-se subcampió de Catalunya, per davant de l’Ostres Raid Team, que es va endur les medalles de tercer. Un altre dels favorits en la categoria d’elit, el Vall Fosca, es va veure obligat a abandonar.

En la categoria d’aventura, la victòria va ser per al Raidaventura.org, després d’una actuació molt sòlida. El segon lloc el va aconseguir el Twonav Terres de l’Ebre, a només quatre punts, i el tercer lloc en el podi, ja més lluny, amb 80 punts, se’l va assegurar l’Emergency Adventure. Aquesta categoria, a diferència de la d’elit, la formen tres corredors, només n’hi ha dos en cursa i es poden anar rellevant, mentre el corredor que lliur fa l’assistència a la resta de l’equip.

Classificació final en la categoria d’Elit:
1r – Diedre, amb 118 punts.
2n – Team X-Bionic (França), 98 punts.
3r – Bim Bim Team Raid (França), 82 punts.
4t – Aventura Xperience-Sport HG, amb 78 punts.
5è – Ostres Raid Team, amb 66 punts.
6è – Team Mountain Hardwear (Gran Bretanya), amb 65 punts.
7è – Verd-Mania-Tusendero.es, amb 60 punts.
8è – Raidermania Elx-Yaincoa Sports, amb 25 punts.

Classificació final en la categoria d’Aventura:
1r – Raidaventura.org, amb 106 punts.
2n – Equip Raids Twonav Terres de l’Ebre, amb 102 punts.
3r – Emergency Adventure, amb 80 punts.
4t – Pontevedraid Aroman, amb 71 punts.
5è – Sportful Illa de Rodes Raid Team, amb 71 punts.