FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/04/2015

L’equip de la FEEC recorre els 100 quilòmetres solidaris de l’Oxfam Trailwalker de Girona

La cursa solidaria Oxfam Intermón Trailwalker s’ha celebrat a Girona durant el cap de setmana en un ambient festiu, amb el suport de més de 400 voluntaris. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya dóna suport a la caminada solidària Oxfam Intermón Trailwalker i, en aquesta segona edició, un equip de federats i voluntaris han respost a la crida de formar un equip propi. L’equip Trailwalker de la FEEC, format per Ignasi Casas, Jordi González, Jordi Rios i Raul Espias, amb el suport de Jorge Castro i Cristóbal Moreno, han recaptat 1.760 euros, han fet la cursa amb la samarreta dels Senders del 1714.

Amb el lema “Els meus Quilòmetres canvien vides”, els participants de la prova han fet el recorregut des d’Olot a Sant Feliu de Guíxols per la Via Verda de Girona. Un total de 356 equips de sis persones han recaptat més de 771.271 euros i han enfrontat al repte de recórrer 100 quilòmetres. El primer equip en arribar a la meta ha estat el Ciutat de Girona – Club Esquí Girona, format per Adrià Canimas, Ignasi Riuró, David Coma i Jordi Bes (Toti), membre de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC. Els quatre participants han arribat junts en només 9 hores i 7 minuts, arrabassant el rècord absolut a nivell mundial que posseïa l’equip Kriter.net, que ha arribat en segona posició.

100 quilòmetres solidaris, per l’accés a l’aigua potable

Després de diversos mesos de recaptació de donatius per als més de 400 projectes que Oxfam Intermón té arreu del planeta, els 2.136 participants, més del 60% dels quals, 227 equips, pertanyen a empreses, han gaudit del repte esportiu i solidari que més recapta a Catalunya.

Oxfam Trailwalker se celebra a nivell internacional des de 1986. En total, han participat en alguna edició més de 50.000 equips a tot el món. Entre tots han recaptat 140 milions de dòlars per als diferents programes solidaris. El rècord de participació l’ostenta l’última edició d’Oxfam Japó, amb més de 1.200 equips inscrits. Actualment el Trailwalker se celebra a onze països: Hong Kong, Austràlia, Gran Bretanya, Nova Zelanda, Bèlgica, Japó, Alemanya, França, Irlanda i l’Índia. A Espanya, Oxfam Intermón organitzar el primer Trailwalker en 2011 i, per segon any consecutiu, el 2015 comptarà amb dues edicions: la de Girona i una al tra a Madrid.