FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/09/2018

L’equip d’Aventura X-Perience s’emporta la 15a copa catalana de raids

Raids d'esports de muntanya

La 15a copa de raids de Catalunya s’ha tancat amb la victòria final del combinat Aventura X-Perience. Aquest equip l’han format esportistes del Club Alpí Palamós, CE Calella, Club Ciclista Platja d’Aro (SE) i CE Caldes de Malavella.  El conjunt gironí ha acabat superant a la general al conjunt del Raidaventura.org per nou punts d’avantatge, després de completar les quatre proves oficials del calendari.

Els dos equips han estat els dominadors de la Copa com ja va passar l’última temporada on es van girar però les posicions a la classificació final.

La 15 Copa Catalana de Raids s’ha tancat després de la suspensió a darerra hora del Raid del Segre que s’havia de disputar aquest darrer cap de setmana de setembre i que finalment queda suspès i dona així per tancada la competició.

El tercer calaix al pòdium final l’ha ocupat l’equip del Les Llunilians força distanciats dels primers classificats.

La temporada es tanca després de la disputa de quatre proves del calendari que es van inciar el passat 14 d’abril amb el Raid -Aventura X-Perience a Caldes de Malavella, que va passar també pel Raid d’Egan a l’Anoia i el Cat Raid La Garrotxa Salvatge i que ha abaixat finalment el teló al Costa Brava Raid Aventura X-Perience.

Cal recordar també que el passat mes de juliol Catalunya va acollir el campionat d’Europa de raids al Raid D’Aran on els estonians ACE Salomon es van emportar el títol de campions del continent.

QUÈ SÓN ELS RAIDS D’ESPORTS DE MUNTANYA?
Els raids són competicions que combinen diferents modalitats esportives i que es desenvolupen, per equips, en el medi natural.

Les modalitats esportives que ens podem trobar en un raid d’esports de muntanya són, entre d’altres, cursa a peu, orientació, bicicleta tot terreny, travessa d’alta muntanya, escalada, descens de barrancs, vies ferrades, piragüisme, natació, espeleologia… Normalment tots els recorreguts es fan amb els mapes i fulls de ruta que entrega l’organització i que són secrets fins a hores abans de la sortida.

Es divideixen en seccions de durada i distància variable, on obligatòriament s’han de passar controls de pas, on s’ha de marcar una targeta de pas, o controls de canvi, on els participants canvien de modalitat esportiva, tenen possibilitat de rebre assistència, avituallament, etc.