FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Míriam Barra
Foto: Míriam Barra

Notícies - 04/10/2022

L’equip Catraid.org, guanyador de la tercera prova de la Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya

Berguedà Raids d'esports de muntanya

La primera edició del CATRaid Vallcebre, prova puntuable per la Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), organitzat pel CET Teià i l’Associació Esportiva Raidaventura ja ha fet història. 

Uns recorreguts excel·lents en un entorn natural espectacular i una organització bolcada amb cos i ànima cuidant cada detall han donat com a resultat una magnífica experiència que els raiders difícilment oblidaran.

A les 8h del matí els equips de la categoria Elit van arrancar amb una orientació urbana pel poble de Vallcebre (Berguedà). Després d’una ràpida transició, ja sobre la bici, començava el desnivell positiu de 600 m i els poc més de 10 km de recorregut.  L’equip catraid.org liderava la prova en primera posició seguit de ben a prop del zona7.cat.  Tot seguit, un trekking amb un desnivell positiu de 765 m amb una cova inclosa que a alguns equips els hi va resultar difícil de trobar, ja que s’havia de fer camp a través navegant a rumb.  L’equip catraid.org seguia al capdavant imposant un fort ritme.  Una altra vegada tocava agafar la BTT per arribar al Llac Tumí on els participants havien de completar un recorregut en pàdel surf. A continuació, més BTT i una prova de tir amb arc i, posteriorment, un altre trekking per l’espectacular camí de l’Àrtic amb via ferrada inclosa. Per acabar, un altre recorregut en BTT portaria els equips a meta.

Després de +2.640 m i gairebé 7 h de competició l’equip Catraid.org va finalitzar en primera posició, seguit de l’equip Zona7.cat i de Rumb pirineus.

La categoria Aventura va fer un recorregut similar al de la categoria Elit però amb menys quilòmetres i desnivell en cada secció i amb la diferència que en lloc de fer pàdel surf van fer un recorregut en canoa. La primera posició va ser per l’equip Local23, seguit del The Manolets i Desmuntamarges.

Les categories Open i Familiar també van gaudir amb una gran varietat de proves i recorreguts adaptats ideals per a iniciar-se i anar-se familiaritzant amb l’esport.

Finalment, un bon plat de pasta per tothom per carregar piles, mentre es feia el lliurament de premis i el sorteig de material a tots els participants, va servir per concloure la primera edició del CATRaid Vallcebre.