FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/05/2016

L’equip Cardona-Solà guanya l’Elbrús Skimo Team Race, a Rússia

Esquí de muntanya

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha començat l’activitat competitiva a  a la Red Fox Elbrus Race, a Rússia, el dia 3 de maig. La primera de les tres proves on competeix l’equip català ha sigut la Skimo Team Race, amb cinc equips en cursa.

El recorregut de la cursa d’esquí de muntanya per equips ha sumat 1.950 metres de desnivell positiu en quatre espectaculars pujades. Els esquiadors han arribat a una cota màxima de 3.950 metres d’alçada. Aquesta circumstància, clau per a un rendiment òptim, no ha suposat cap impediment per els catalans, que porten una setmana a la zona del Caucas aclimatant.

L’equip de la Selecció Catalana format per Oriol Cardona i Marc Solà, ambdós de l’Ski Club Camprodon, ha dominat la cursa creuant la línia de meta amb un temps de 2 hores i 7 minuts. Deu minuts després han entrat els suïssos Mirco Pervangher i Davide Morelli. El tercer lloc del podi també ha tingut representació catalana, amb Xavier Sadurní (Ski Club Camprodon) i Alfons Gastón (UE Urgellenca), amb un magnífic temps de 2 hores i 19 minuts.

Els altres tres equips catalans han aconseguit col·locar-se tots entre els 15 millors. Josep Montsant (Grup Gratanúvols del Montseny) i Joan Cardona, seleccionador català, han sigut sisens. L’equip mixte format per Marta Riba i Gerard Garreta, del Club d’Esquí de la Pobla de Segur, ha sigut novè, i l’equip format per els Oriol Montero i Antoni Massagué (UE Vic) ha sigut tretzè.

Després d’aquest aclaparador resultat, els esquiadors de la selecció encara han de participar en dues proves més: el Vertical Kilometer (2.450-3.450 m) i l’SkyMarathon – Mt Elbrus (2.350-5.642 m). A més a més, fora de la competició oficial, l’equip intentarà batre l’actual rècord d’ascensió a l’Elbrús amb esquís des de la base de la muntanya.

Fotografies / Corriols de Llum