FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/06/2018

L’equip Aventura X-Perience, campió de Catalunya de Raids d’Esports de Muntanya

Raids d'esports de muntanya

El CatRaid La Garrotxa Salvatge, que organitza el CE Teià, ha estat el marc del campionat de Catalunya de raids d’esports de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), els dies 2 i 3 de juny, en l’entorn de la comarca de la Garrotxa.

La Garrotxa Salvatge és una de les proves reina del calendari català de raids d’esports de muntanya. Una autèntica experiència d’aventura en l’espai natural de la Vall d’Hostoles, terra de volcans, gorges amagades i natura exuberant.

La prova ha comptat amb la participació d’una centenar d’esportistes aproximadament, que han pogut disputar el raid en tres categories: elit, aventura i open. L’única categoria vàlida per fer-se amb el títol del campionat ha estat l’elit, tal i com marca el reglament.

Per primer cop, un equip de tres àrbitres de la FEEC ha supervisat el desenvolupament de tota la competició. Aquesta prova pilot s’ha realitzat amb la intenció d’incorporar equips arbitrals en els raids d’esports de muntanya en un futur.

L’Aventura X-Perience, campió

Els participants de la categoria elit han cobert una distància de 215 quilòmetres i 7.650 metres de desnivell acumulats. En la categoria més exigent del raid han participat 10 equips, dels quals només cinc han pogut optar al títol ja que s’ha de comptar com a mínim amb una dona a l’equip.

Durant les 24 hores que els corredors han estat en cursa han realitzat seccions de btt, kayak, trekking o barranquisme, sempre orientant-se amb brúixola i mapa. També s’han fet proves especials d’slackline o tir amb arc, per exemple.

Un dels punts més espectaculars del CatRaid La Garrotxa Salvatge ha estat el descens del barranc Riera de l’Om, tot i que s’ha escurçat el recorregut degut a que portava un cabal d’aigua més alt de l’habitual. Les seccions de btt també han estat molt ben valorades pels raiders, transitant per corriols molt tècnics sota els frondosos boscos de la Garrotxa. 

El raid ha sortit des de Sant Martí Sacalm i ha començat amb una secció de btt, seguida d’una espectacular travessa amb kayak pel pantà de Susqueda. En les darreres hores del raid els participants han realitzat un bonic rogaine per la població de Les Planes d’Hostoles i han creuat la meta de nou en btt.

L’equip Aventura X-Perience, format per Isabel Gelada, Juan Planas i Dani Gallardo, s’ha proclamat campió de Catalunya de raids d’esports de muntanya havent sumat un total de 58 punts. El subcampionat ha estat per l’equip Priorat Montsant Siurana, format per Maria A. Vasquez, Roger Moras i Edu Roig, que han fregat el títol, amb un total de 56 punts. El tercer classificat ha estat l’equip Häglofs Raid Team, format per Kenneth Colell, Josep Ventura i Meritxell Martell, amb 52 punts.

A l’entrega de premis ha assistit Toni Ricart, vocal de la FEEC i coordinador de l’àrea no competitiva.