FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 03/04/2024

L’elit de les curses verticals té una cita al Sobrepuny

Berguedà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El Campionat de Catalunya de Curses Verticals donarà el tret de sortida a la temporada de curses verticals. El cim del Sobrepuny (1.667m), al Berguedà,  s’engalanarà per a veure als millors especialistes de la modalitat aquest pròxim dissabte 6 d’abril.

La cursa del Sobrepuny, una de les clàssiques del circuit català, organitzada des de l’Associació de Muntanyencs Berguedans, tornarà a ser campionat de Catalunya com ja ho va ser el 2019.

Una cursa plena d’explosivitat on els atletes catalans de major nivell lluitaran contra el rellotge per ascendir els prop de 800m de desnivell en 4 km en un temps vertiginós. Sortint de la Nou del Berguedà, la pujada acaba recompensant l’agonia dels seus participants amb un final èpic a dalt del cim del Sobrepuny, un dels miradors més espectaculars de la comarca, on es troben els termes municipals de la Nou, Vilada i Castell de l’Areny.

En la seva darrera edició, la cursa celebrava la seva primera dècada d’existència convertida en una de les curses verticals més icòniques del país. Jordi Bolet (UE Vic) i Núria Hospital (CC dels Íbers Trail Running) es van emportar la victòria en la cursa que obria la Copa Catalana.

Núria Hospital, a més a més,  va aturar el cronòmetre a dalt del Sobrepuny amb un temps de 37’49”, esmicolant els 38’12”, rècord assolit per Anna Guirado (Trail Xics Montseny) al 2021.

Jordi Bolet (UE Vic),   torna a territori berguedà per intentar rebaixar el seu millor temps del 2022 (30’44”) i fer-se amb la victòria de la cursa berguedana per tercer any consecutiu un cop superada la lesió que l’ha tingut fora de les curses l’últim tram de campanya.

Aquesta edició promet ser una de les més exigents donat l’elevadíssim nivell dels esportistes que es jugaran la victòria en el Campionat de Catalunya de Curses Verticals. El Cim del Sobrepuny presenciarà l’arribada de gran noms dins de les curses verticals com a més a més de Jordi Bolet (Unió Excta. Vic), Arnau Aranda (Ass. Esp. Matxacuca), Wifred Lladó (CE Solsonès), Ramon Caballeria (GECA), Aniol Pujiula (GECA)  o l’actual campió de la copa catalana de Curses Verticals, David Soler (CM Recerca Olesa) es presenten com a favorits amb el permís dels joves com Ïu Net (AE Trail Xics Montseny) , Jan Torrella (UEC Bagà) o Lluís Puigvert (CE Girona) entre altres.

En categoria femenina la disputa pel campionat nacional també estarà oberta entre les millor especialistes. La llista és llarga i l’encapçala l’actual campiona de la Copa, Mireia Hernàndez( CE Terrassa) que lluitarà amb noms com, Laia Montoya (Club Esp. 2×2 Santpedor) , Núria Tarragó (UE Vic), Rosa Navarro (UEACANOIA), Marta Llagostera (UECAnoia), Anna Guirado (Ass. Esp. Trail Xics Montseny) amb el permís de les locals Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà), Martina Gonfaus (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) i Carla Esclusa (CQUIE) que amb un coneixement exhaustiu del territori i amb victòries acumulades al Sobrepuny segur que buscaran el títol.

Cal destacar també una gran i nombrosa participació de joves talents de les curses verticals com la campiona del món Gabriela Lasalle (AE la Mitja del CAstell), Clàudia Llesuy (CEPS), Uma Plans (Moianès Independent) o Lina Escura (Madteam) entre altres.

En total més de 200 participants en una participació de rècord a la vertical Berguedana en una aposta clara per assegurar el gran espectacle que de ben segur es viurà aquest dissabte al cim del Sobrepuny.