FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/03/2024

L’Ecomarxa omple Collserola de Marxa Nòrdica

Vallès Occidental Marxa nòrdica Excursionisme

L’Ecomarxa reuneix a 450 esportistes a Collserola. La trobada ha estat la tercera aturada del Circuit Català de Marxa Nòrdica i ha servit, un cop més, per a poder iniciar en aquest esport a molts participants que per primera vegada van poder gaudir de la Marxa Nòrdica en un entorn com el de la Serra de Collserola. Per aquest motiu des de l’organització es posen monitors degudament titulats que han explicat la tècnica correcta i a més a més, han acompanyat durant la prova oferint consells de perfeccionament.

Aquest any la marxa ha estrenat dos nous recorreguts, un de 7 km i un segon de 12 km. Cal recordar, a més a més, que la prova té un fort compromís amb l’ecologia i la conservació del medi ambient. Els participants han realitzat una recollida de brossa durant la marxa o els avituallaments han respectat tots els criteris de sostenibilitat i ecologia.

També s’ha ofert la possibiltat, als participants que han volgut, de gaudir de la natura i de la connexió amb la Terra (graunding), durant un troç de 500 metres de recorregut lliure de pedres, després de l’explicació dels beneficis de caminar descalç amb els bastons. Aquests participants han gaudit d’un estudi biomecànic 3D gratuït.

Des de l’organització del Club Marxa Nòrdica Collserola s’ha valorat molt positivament la prova que segueix sent una de les referents de la nòrdica a Catalunya. L’organització ha posat també a disposició dels participants entrenadors per realitzar l’escalfament, els estiraments i fisioterapeutes per a la posterior recuperació.