FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 14/03/2023

L’Ecomarxa engega la campanya de Marxa Nòrdica

Vallès Occidental Marxa nòrdica Excursionisme

Una de les clàssiques del calendari de Marxa Nòrdica, l’Ecomarxa, organitzada des del Centre Excursionista de Ripollet ha donat el tret de sortida a la temporada de Marx Nòrdica.

La VII Ecomarxa ha tornat a agrupar a 500 persones,  tancant les inscripcions dies abans de la prova i sent un dels referents de la Marxa Nòrdica popular del país.

La trobada va servir un cop més per a poder iniciar en aquest esport a molts participants que per primera vegada van poder gaudir de la Marxa Nòrdica en un entorn com el de la Serra de Collserola. Per aquest motiu des de l’organització es posen monitors degudament titulats que han explicat la tècnica correcta i a més a més, han acompanyat durant la prova oferint consells de perfeccionament.

Cal recordar que la prova té un fort compromís amb l’ecologia i la consevació del medi ambient i és per això que tots els avituallaments que es realitzen són ecològics.

Aquest any s’ha tornat a donar un diploma de reconeixement als participants que millor han fet la tècnica correcte de la marxa nòrdica i s’ha explicat per part de un fisioterapeuta, la importància del peu i el basto per l’impuls, previ a l’escalfament com ja és habitual.

També com a novetat els participants que han volgut han gaudit de la natura i de la connexió amb la Terra (graunding), durant un troç de 500 metres de recorregut lluire de pedres, després de l’explicació dels beneficis de caminar descalç amb els bastons.