FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 18/08/2021

L’ECAM s’exporta a Mèxic

Formació

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) treballa conjuntament amb la Federación Mexicana de Deportes de Montaña y Escalada (FMDMYE) per a la implantació d’una àrea de formació a la federació nord americana.

La nova junta directiva de la FMDMYE encapçalada per Francisco Montiel Neria ha decidit fer un pas endavant amb els aspectes relacionats amb la formació i ha apostat per importar a terres mexicanes el projecte d’una Escola d’Alta Muntanya.

Des de la FEEC s’han iniciat unes reunions mensuals i sota l’impuls de la UIAA, s’han començat a encaminar aquest nou projecte.

La FEEC fa actualement tasques d’assessorament en la creació d’un reglament per a la Àrea de Formació de la FMDMYE i la creació d’un comitè que gestioni aquest àrea i que serveixi com a gestor a llarg termini de la formació en muntanya a terres mexicanes.

L’objectiu principal és el de formar i documentar a instructors per a poder instruir a altres formadors mexicans. L’Àrea de Formació de la FEEC treballa també en la creació dels currículums i continguts específics per la formació en diferents activitats de muntanya. El primer pas s’ha fet amb excurcionisme com a projecte genèric abans d’entrar en projectes específics.

L’ECAM, formació de formadors

Té el seu precedent en l’existència, des de l’any 1953, de la delegació catalana de la Escuela Nacional de Alta Montaña (ENAM). La seva creació l’any 1978, en el si de la FEEC, va consolidar l’agrupació d’experts i tècnics que van planificar els primers cursos de formació en les diferents especialitats.

Actualment, l’ECAM té com a funció principal la formació de personal docent de les entitats i clubs excursionistes en totes les disciplines esportives competència de la FEEC i contemplades als seus Estatuts. Seran els seus membres qui duran a terme la formació per esportistes a les entitats i clubs associats a la Federació.

L’Escola està formada per instructors federatius i tècnics d’esport en muntanya i escalada. Totes les persones que vulguin formar-ne part, han de fer arribar la sol·licitud, l’autorització per la recollida de dades i drets d’imatge i la documentació que es requereix a l’adreça electrònica ecam@feec.cat. L’únic requisit, a part de la pròpia titulació, és disposar de la llicència federativa de la FEEC.