FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 16/05/2022

L’ECAM ofereix un nou curs d’equipadors i àrbitres de competició d’escalada

Escalada esportiva Escalada Formació

El cap de setmana del 28 i 29 de maig, l’ECAM (Escola Catalana d’Alta Muntanya) conjuntament amb el Comitè d’Escalada de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, iniciaran un curs d’equipadors de competició d’escalada i un curs d’àrbitres d’escalada, homologats per la EEAM (Escuela Española de Alta Montaña) de la FEDME.

Aquestes formacions federatives tenen per objectiu dotar i formar als aspirants per poder arbitrar o equipar una competició  oficial d’escalada a Catalunya.

L’àrbitre d’Escalada té per finalitat vetllar per la correcta aplicació dels reglaments de competició d’aquest esport, del resultat de les competicions oficials, de l’aplicació estandaritzada dels reglaments i de la regulació dels drets i deures dels àrbitres.

Amb el curs d’equipador FEEC, els alumnes seran els encarregats d’equipar les vies per a les competicions oficials d’escalada en les diferents modalitats. A més a més hauran de vetllar per una correcta organització prèvia a la competició, amb amplis coneixements d’escalada i una visió àmplia per dissenyar vies d’acord amb la competició i el reglament . Un cop superat el curs, podran presentar-se al curs de la FEDME d’equipadors.

Recordem que és imprescindible tenir una formació d’equipador de competició autonòmica per presentar-se a la formació d’equipador de competició d’àmbit estatal.
Per altre banda, des de l’àrea de formació de la FEEC es va engegar el curs d’equipador comercial de sala (Route Setting Comercial) que va començar el primer cap de setmana de maig a Terrassa. Aquest curs té per objectiu formar els aspirants amb coneixements per equipar sales i rocòdroms d’entitats per la pràctica de l’escalada.  Aquesta formació finalitzarà el 22 de maig.