FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/03/2016

L’aventura d’Esteve Gaona, del CEI de Catalunya, a la britànica Spine Race

L’esportista Esteve Gaona, membre del Club Excursionista Independent, el CEI de Catalunya, ha realitzat l’Spine Race 2016, una prova d’ultraresistència de 403 quilòmetres amb condicions extremes de pluja, vent, neu i fred, al Regne Unit.

Esteve Gaona (Sant Joan de Vilatorrada, 1968) va finalitzar la prova en la posició 23, després de 167 hores i 25 minuts. Un total de set dies d’esforç extrem per completar el recorregut del Pennine Way, sender que recorre tot Anglaterra i una petita secció d’Escòcia. Aquest camí que discorre al llarg dels turons Pennine, també és conegut amb el nom de “columna vertebral d’Anglaterra” i uneix la població d’Edale, al nord de Derbyshire Peak District, a través de les valls de Yorkshire i el Parc Nacional de Northumberland, amb la població de Kirk Yetholm, just dins de la frontera amb Escòcia.

A principi d’any, el corredor habitual de curses d’ultradistància Esteve Gaona es va proposar realitzar i acabar la Spine Race a principis d’any. Amb l’ajut econòmic de tres empreses de la comarca (Carles Pachs, Inmobiliaria Gorbax i Pervosa), va aconseguir el material obligatori per participar-hi. El seu equip de suport van ser un amic, en Pedro, i el seu fill, en Roger, el qual va animar el seu pare a fer la prova.

Aquesta és una de les proves més exigents del món no només pel quilometratge, sinó també per les condicions del terreny i de la meteorologia. A més, es tracta d’una prova en que el recorregut no està marcat i els participants s’han d’orientar amb un GPS.

Imatges de l’aventura d’Esteve Gaona a l’Spine Race 2016

http://www.regio7.cat/esports/2016/02/11/esteve-gaona-set-dies-desforc/348591.html