FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/07/2018

Laura Orgué s’imposa a la Dolomyths Run Skyrace

Curses per Muntanya

La localitat de Canazei, a la província autònoma de Trentino, a Itàlia, ha acollit un any més una de les curses més exigents i espectaculars de la copa del món d’skyrunning, la Dolomyths Run Skyrace, el 22 de juliol.

La selecció catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat en la prova italiana amb un equip format per: Gisela Carrión (Els Xulius Centre Social Ribetà), Montserrat Martínez (AAE Escola del Treball (SE)), Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà), Iu Escolà (CE Rubí) i Gerard Españó (AE Moutain Runners del Berguedà).

En la modalitat d’skyrace els corredors han cobert una distància de 23,5 quilòmetres amb un desnivell positiu superior als 1.900 metres. El punt més alt de la prova ha estat el pas pel cim del Piz Boè (3.152 m), després d’haver sortit des de la localitat de Canazei (1.450 m).

Laura Orgué, la més ràpida de les Dolomites

Laura Orgué (UE Urgellenca) segueix sense tenir rival enguany a la copa del món d’skyrunning. A les Dolomites, Orgué ha tornat a dominar a plaer i s’ha proclamat guanyadora amb un temps de 2 hores i 28 minuts. És la quarta victòria d’Orgué a Canazei i és la principal favorita per alçar-se amb el títol final aquest 2018.

Per darrera de la catalana han entrat, Hillary Gerardi, segona, amb 2 hores i 32 minuts, i Sanna El Kot Helander, amb 2 hores i 33 minuts. Les joves corredores de la selecció catalana, Clàudia Sabata i Gisela Carrión, han estat desena i onzena, respectivament.

En categoria masculina, la cursa ha sigut una de les més disputades de la temporada. Stian Angermund-Vik ha estat el millor i s’ha emportat la victòria marcant un temps de 2 hores i 1 minut. El segon ha sigut Stian Overgaard, amb 2 hores i 2 minuts, i el tercer, Nadir Mago, amb 2 hores i 3 minuts.

Un cop disputada la cursa de Dolomites, a la selecció li restaran quatre proves de copa del món. L’equip serà present a la Skyrace Comapedrosa, Trofeo Kima, Zermatt Ultraks i com és habitual per tancar la temporada, a la Limone Extreme Skyrace.