FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/09/2017

Laura Orgué i Sheila Avilés, doblet català a la Ring of Steall Skyrace

Curses per Muntanya

Els corredors catalans han estat protagonistes en una de les proves més dures del calendari de la Copa del Món d’Skyrunning, la Ring of Steall Skyrace, a Escòcia, el 16 de setembre. La cursa s’ha desenvolupat en l’entorn del Ben Nevis, una de les zones de muntanya més emblemàtiques d’Escòcia.

Laura Orgué (UE Urgellenca) segueix pletòrica aquesta temporada i s’ha fet amb la victòria en categoria femenina. El recorregut de 29 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu no ha suposat cap problema per l’atleta catalana, que el dia abans havia guanyat també el Quilòmetre Vertical Salomon Mamores. Orgué ha parat el cronòmetre en 4 hores i 5 minuts. La segona plaça ha estat per una altra catalana, Sheila Avilés (AE Matxacuca), que ha creuat la meta a només 40 segons de Laura Orgué, després d’una disputada darrera baixada. La tercera posició l’ha ocupat la basca Oihana Azebebeitia, amb un temps de 4 hores i 15 minuts.

En categoria masculina el millor dels catalans ha sigut Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), que ha acabat quart, amb 3 hores i 29 minuts. El millor dels corredors de la selecció catalana ha estat Eugeni Gil (La Molina Club d’Esports), en novena posició. Eduard Hernández (AE Matxacuca), s’ha quedat a només una plaça del Top 10, i han entrat 11è a meta. David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat 24è. El jove Marc Traserra no ha tingut el seu millor dia però la cursa li ha servit per adquirir experiència en les grans cites internacionals.

Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) i Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà) han participat al Quilòmetre Vertical Salomon Mamores, ocupant la setena i dotzena plaça, respectivament. El seleccionador català, Fernando Rosa, ha valorat molt positivament els resultats de tots els integrants de la selecció.

Foto / Salomon Running