FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Laura Orgué i Agustí Roc guanyen la singular cronoescalada de la Vall de Núria | FEEC

Notícies - 01/10/2014

Laura Orgué i Agustí Roc guanyen la singular cronoescalada de la Vall de Núria

Curses per Muntanya

La Vall de Núria ha acollit la final de la Cronoescalada Virtual del Cremallera de Núria amb la prova en què van participar 55 corredors i van imposar-se Laura Orgué i Agustí Roc aquest cap de setmana passat. Els corredors van concentrar-se a Núria el dissabte 27 de setembre per fer la cronoescalada, amb un recorregut de set quilòmetres i 848 metres de desnivell positiu, seguint el camí Vell de Queralbs, un dels itineraris de muntanya més característics de Catalunya i dels Pirineus per a la pràctica excursionista.

L’excampió d’Europa de Quilòmetre Vertical, Agustí Roc, de l’Associació Esportiva Matxacuca, i Laura Orgué, de la Unió Excursionista Urgellenca, van passar per meta després de 44 minuts i 51 segons, i 50 minuts i 34 segons, respectivament. Els segon i tercer lloc masculí han estat per a Joan Freixa, de l’Associació Esportiva Diedre, amb 47 minuts i 3 segons, i Pep Prat, del Grup Excursionista de Manlleu, amb 49 minuts i 33 segons. En noies, el segon i tercer lloc han estat per Martha Kazimierczak, del Club Excursionista Madteam, amb 1 hora, 11 minuts i 10 segons, i Olga Fernández, amb 1 hora, 12 minuts i 8 segons.

Una cursa singular

La prova virtual, que va arrencar el 17 de maig, ha estat oberta fins el dissabte 27 de setembre. Aquesta és una cursa singular, ja que no té data ni horari excepte en la competició final. Es pot fer corrents o caminant el dia que es triï i a l’hora que vagi millor al participant, en solitari o acompanyat, però, sempre, ha de ser possible mesurar-se amb la resta de competidors. Per participar només cal inscriure’s a la pàgina web de la Vall de Núria i recollir el braçalet amb el xip per a fitxar a la sortida i als quatre punts de control del camí.