FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/02/2016

Laura Orgué guanya l’Open 3 Fronteres Morabanc a Grau Roig

Esquí de muntanya

L’estació andorrana de Grandvalira-Grau Roig ha acollit el 3er Open 3 Fronteres Morabanc aquest diumenge 31 de gener. Tot i ser només el tercer any que es disputa, aquesta cursa s’ha convertit en una clàssica del calendari. L’any passat va ser la seu del Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya, i aquesta edició s’ha inclòs al calendari de Curses Open d’Esquí de Muntanya 2015-2016 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Unes condicions metereològiques adverses han obligat a l’organització a modificar el traçat inicial de la cursa, que ja s’havia modificat anteriorment degut a la manca de neu. Uns 150 d’esquiadors han pres la sortida des de la zona de Cubil. Les categories sènior masculí i femení, i júnior masculí, han realitzat tres pujades en l’entorn de Grau Roig acumulant uns 1.500 metres de desnivell positiu. La manca de visibilitat ha fet pujar el nivell de dificultat a les baixades, a priori senzilles. Cal destacar l’alta participació en les categories més joves, tant de clubs andorrans com catalans.

Laura Orgué, de la Unió Excursionista Urgellenca, i membre de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, s’ha imposat en categoria femenina absoluta, amb un temps d’1 hora i 55 minuts. Amb quasi 10 minuts de diferència ha arribat la segona classificada, l’andorrana Sophie Dusautoir. Júlia Font, de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, ha sigut tercera.

En categoria masculina la victòria ha sigut per Antonio Alcalde, de la federació madrilenya, amb un temps d’1 hora i 41 minuts. El segon a meta ha sigut Genís Zapater, de l’Ski Club Camprodon, i tercer, Gerard Vila, del Grup Excursionista Esportiu Gironí GEIEG, i membre de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya.

El calendari de Curses Open d’Esquí de Muntanya 2015-2016 de la FEEC seguirà endavant amb la celebració de la 38a Travessa Ransol-La Serrera, organitzada per el Soldeu Esquí Club, el 14 de febrer.