FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/09/2016

Laura Orgué guanya la cursa vertical a la The Rut. Jan Margarit subcampió

Curses per Muntanya

El quilòmetre vertical Lone Peak ha obert el programa competitiu de la prova nord-americana The Rut, puntuable per a les Skyrunner World Series, el divendres dia 2. El recorregut inicial, de cinc quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu, ha quedat modificat degut a una predicció meteorològica adversa. Finalment han sigut gairebé quatre quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu, sense coronar el cim del Lone Peak, a 3.403 metres d’alçada.

Laura Orgué (UE Urgellenca) s’ha proclamat guanyadora de la vertical amb autoritat, parant el cronòmetre en 34 minuts i 19 segons. Amb aquesta victòria, la d’Igualada s’ha col·locat líder a la classificació general de la Copa del Món de Curses Verticals, a falta de només una prova per finalitzar la temporada, la Limone Vertical, a Itàlia. Cynthia Arnold ha segona, a 42 segons d’Orgué, i la basca Maria Zorroza tercera, amb 36 minuts i 34 segons.

En categoria masculina, Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) ha donat la sorpresa aconseguint la segona plaça. “No tenia intenció de córrer la cursa vertical. Porto tres setmanes entrenant per aquí i volia guardar totes les forces per la cursa de 28 quilòmetres” comenta Margarit. El canvi de recorregut ha fet canviar d’opinió al jove corredor de Matadepera: “La modificació de la distància i el desnivell m’afavorien i no he deixat passar l’oportunitat. M’he trobat molt bé durant tota la cursa, i malgrat que no hi havia la competència d’altres proves de la sèrie mundial estic content amb la segona posició”.

Jan Margarit ha fet un temps de 29 minuts i 49 segons, quedant a només 25 segons del guanyador de la prova, Ondrej Fejfar. Ha tancat el podi Scott Patterson, amb un temps de 30 minuts i 32 segons.

Fotografia / Fernando Rosa