FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Laura Orgué guanya el quilòmetre vertical de Val d’Isère i Agustí Roc queda tercer | FEEC

Notícies - 14/07/2014

Laura Orgué guanya el quilòmetre vertical de Val d’Isère i Agustí Roc queda tercer

Curses per Muntanya

Després de proclamar-se fa uns dies campiona del món de quilòmetre vertical a Chamonix, compartint podi amb Kilian Jornet, Laura Orgué segueix imparable. Aquest divendres 11 de juliol s’ha celebrat a Val d’Isère, a França, la segona prova de la Copa del Món de quilòmetre vertical, on la catalana s’ha imposat clarament, batent-ne el rècord.

L’esportista catalana del Club d’esquí de fons Urgellet i Cerdanya ha realitzat la prova, que presentava un recorregut de 2,9 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu, en 40 minuts i 52 segons, sent la primera noia en completar la cursa i la 15a classificada absoluta. El podi femení l’han completat la italiana Antonella Confortola i la francesa Axelle Mollaret, que han arribat dos i quatre minuts més tard que Orgué, respectivament.

En homes, la victòria se l’ha endut Marco Moletto (36 minuts i 50 segons), seguit per Nejc Kuhar i Agustí Roc, del Centre Excursionista de Sant Boi. Joan Freixa, de la Selecció Catalana i membre de l’Associació Esportiva Diedre, ha aconseguit una 12a posició; Pere Rullan, del Centre Excursionista Pontsicà, una 14a posició; Toti Bes, del Club d’Esquí de Girona, una 19a; i Manu Rullan, també del Centre Excursionista Pontsicà, una 22a. Alba Xandri, de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, ha realitzat la desena posició en la categoria femenina.

feec-millet-seleccio-catalana-esqui-muntanyaToti Bes, novè a l’ultramarató

Diumenge 13 s’ha disputat l’ultramarató Ice Trail Tarentaise Mizuno-Val d’Isère, on el corredor de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya patrocinada per Millet, Toti Bes ha fet la 9a posició, i Gerard Morales, la 18a. Aquesta prova l’han guanyada els corredors François D’Haene i Emelie Forsberg. La prova ha consistit en un recorregut de 65 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell.