FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/10/2015

Laura Orgué fa el doblet i es proclama campiona de quilòmetre vertical i curses per muntanya

Curses per Muntanya

La localitat italiana de Limone, a la Llombardia, ha acollit l’última prova de la Copa del Món de Curses per Muntanya i l’última de Quilòmetre Vertical, aquest cap de setmana. La catalana Laura Orgué, de la Unió Excursionista Urgellenca, ha repetit el títol que ja va aixecar les tres últimes temporades, i s’ha proclamat campiona del món de quilòmetre vertical per quart any consecutiu. Orgué ja tenia el títol assegurat abans d’aquesta cursa, que va decidir no disputar perquè no es trobava bé, i poder córrer l’endemà la prova llarga, que li va permetre aixecar el títol de campiona del món de curses per muntanya.

Divendres es va celebrar la prova de KV que van guanyar Remi Bonnet, Urban Zemmer i Stia Hovind-Angermund en homes, i Christel Dewalle, Antonella Confortola i Maite Maiora en noies.

Nil Cardona, es classifica en 7è lloc de la Limone Extreme Skyrace 2015

Dissabte els corredors van disputar la Limone Extreme Skyrace amb victòria de Remi Bonnet (2 hores, 45 minuts i 25 segons), Tadei Pivk (2 hores, 51 minuts i 8 segons) i Manuel Merillas (2 hores, 52 minuts i 52 segons) i on el jove de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, Nil Cardona, va fer una excel·lent cursa classificant-se en 7a posició amb un temps de 2 hores, 59 minuts i 14 segons. Pere Rullan (3 hores, 4 minuts i 17 segons) va ser 14è i Pere Aurell (3 hores, 6 minuts i 56 segons), del Club Esportiu de Muntanya la Cameta Coixa, 16è. Diego Arroyo (3 hores, 23 minuts i 8 segons), de l’Associació Esportiva Matxacuca, va ser 42è i Eric Moya (3 hores, 32 minuts i 51 segons), del Club de Muntanya Horitzons, 56è.

En noies, la catalana Laura Orgué (3 hores, 18 minuts i 50 segons) va guanyar la prova, seguida per Maite Maiora (3 hores, 19 minuts i 7 segons) i Oihana Kortazar (3 hores, 22 minuts i 24 segons). Marta Molist i Paloma Lobera, ambdues fent un temps de 3 hores, 57 minuts i 43 segons, i corrent per la Selecció Catalana de Curses per Muntanya i membres de l’Associació Esportiva Matxacuca, van classificar-se en 15a i 16a posició en categoria femenina.

Pere Rullan, 7è classificat de la Copa del Món de Curses per Muntanya 2015

Després de la Limone Extreme Skyrace i de forma provisional, Pere Rullan es col·loca com a 7è classificat del rànquing de la Copa del Món 2015. Pere Aurell, per la seva banda, seria 14è, Jessed Hernández 16è, i Nil Cardona 39è. En noies, Marta Molist seria 21a, Anna Comet 30a i Ragna Debats 60a.