FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/07/2016

Laura Orgué, doblet a la Copa del Món d’Skyrunning, a les Dolomites

Curses per Muntanya

La població de Canazei i l’espectacular entorn de Les Dolomites (Itàlia) han sigut l’escenari de la cuarta prova del circuit mundial Skyrunner World Series, els dies 15 i 17 de juny. La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha competit a la prova italiana amb un equip format per: Jonatan Cuesta (CE Refalgarí); Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), David Prades (AE Moutain Runners del Berguedà); Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà); i Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) . Ha acompanyat a l’equip el seleccionador Fernando Rosa.

Laura Orgué guanya el Dolomites Vertical Kilometer

L’alteta de la Unió Excursionista Urgellenca, Laura Orgué, s’ha imposat en categoria femenina a la cursa vertical, disputada el divendres 15, amb un temps de 38 minuts i 31 segons, quedant-se molt a prop del rècord de la prova, que ella mateixa ostenta. “Les curses verticals són les que em van millor perquè tinc aptitud per salvar desnivells” comentava la d’Igualada a l’entrevista publicada a l’últim número de la revista Vèrtex.

Després d’aconseguir la segona plaça a Livigno sembla que Orgué està completament recuperada de la lesió que va patir, i que la va mantenir inactiva fins fa dos mesos.

En categoria masculina tres catalans s’han col·locat entre els 20 millors. Oriol Cardona ha sigut 12è, Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) 15è, i Joan Freixa 18è. David Prades ha sigut 42è. La cursa l’ha guanyat l’italià Philip Goetsch amb un temps de 31 minuts i 34 segons.

Doblet per Laura Orgué amb la victòria a la Dolomites Skyrace. Tres catalanes entre les deu millors

Laura Orgué no ha tingut prou amb la cursa vertical i també s’ha fet amb la victòria de la prova en modalitat “sky”, amb 22 quilòmetres de recorregut. La catalana, que ha marcat un temps de 2 hores i 27 minuts, reconeixia a l’entrevista de la revista Vèrtex: “Em comencen a agradar les proves de 20-30 quilòmetres, ja que tenen un recorregut més variat i no són tan agòniques com les verticals”. Amb aquesta victòria Orgué torna a estar entre les favorites per guanyar el títol mundial.

Dues catalanes més han creuat la meta entre les 10 millors dones. Ragna Debats ha sigut sisena, amb un temps de 2 hores i 41 minuts, i Sheila Avilés (AE Matxacuca) ha sigut vuitena, amb 2 hores i 45 minuts.

En categoria masculina el millor català ha sigut Jan Margarit, que ha creuat la meta en vuitena posició, amb un temps de 2 hores i 8 minuts. El guanyador ha sigut Tadei Pivk amb 2 hores i 3 minuts.

Fotografies / Albert Jorquera i Fernando Rosa

[table id=194 /]