FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: JM Montaner (Naciomuntanya)
Foto: JM Montaner (Naciomuntanya)

Notícies - 02/04/2020

Laura Orgué convidada a les ‘Converses d’Alt Nivell’ amb Marc Pinsach

Alpinisme Curses per Muntanya Escalada esportiva Esquí de muntanya Excursionisme

La igualadina Laura Orgué serà la protagonista aquest pròxim diumenge a les 18h de les “Converses d’Alt Nivell” que ens proposa en Marc Pinsach aquests diumenges de confinament.

Orgué ens parlarà de la seva situació actual després que va decidir abandonar la competició de primer nivell el passat 2019 i convertir-se en tècnica de la Federació Andorrana d’Esports d’Hivern. Aquesta advocada de l’Anoia va decidir deixar la competició amb un dels currículums esportius més espectaculars del país treballat a més a més en tres disciplines esportives diferents.

Orgué ha acumulat tres participacions en esquí de fons en uns Jocs Olímpics (Torí 2006, Vancouver 2010 i Soshi 2014), i ha sumat un campionat del món de cronoescalada en esquí de muntanya l’any 2015 i set títols mundials en curses per muntanya entre proves verticals, on va ser la gran dominadora durant quatre temporades consecutives i curses d’skyrunning. El palamarès de Laura Orgué és el d’una de les millors esportistes de muntanya del món i aquest diumenge el podrem recuperar en la conversa que mantindrà amb el que va ser company seu a la selecció catalana i espanyola d’esquí de muntanya, Marc Pinsach.

Pinsach i Orgué van compartir pòdiums en campionats de Catalunya i d’Espanya i competicions internacionals en esquí de muntanya i curses per muntanya.

Aquesta serà la segona “Conversa d’Alt Nivell” que realitzarà Marc Pinsach després de la que va mantenir amb l’actual subcampió del món de curses per muntanya, Oriol Cardona. En aquesta primera conversa els dos esportistes catalans van exposar la seva situació actual i van respondre les diferents preguntes que van arribar a través del directe que es va fer a l’instagram de la FEEC.

La xerrada entre Marc Pinsach i Laura Orgué es podrà seguir en directe a l’instagram de la FEEC aquest diumenge 5 d’abril a partir de les 18h.

 

Sent la Muntanya a Casa

Les “Converses d’Alt Nivell” s’engloben dins del programa #sentlamuntanyaacasa que la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va engegar des del passat 15 de març i que ha tingut una molt bona acollida.

Per aquesta sèrie de ponències, xerrades, entrevistes, converses i entrenaments i estant passant noms propis destacats de la muntanya com Ferran Latorre, Araceli Segarra, Pere Rullan, Ivan Terricabres, Sergi Mingote, Roger Cararach, Gisela Carrion o Clàudia Sabata entre molts d’altres que estan col·laborant a seguir connectats al món de la muntanya tot i el confinament existent.

Cal destacar la bona rebuda que han tingut les sessions d’entrenaments, les sessions d’excursionisme més tècniques, els entremanets per tota la família, les xerrades de psicologia o les ponències com la del Parc Natural de l’Alt Pirineu o de Geologia del Pirineu que aquesta setmana han iniciat el seu recorregut en aquests directes, que es poden seguir cada dia a les 12h i a les 18h en doble sessió. La programació detallada es pot trobar a les xarxes socials de la Federació i els vídeos es poden recuperar a l’IGTV de la FEEC.

Programació:

  • Dijous 2 a les 12 h: “Pautes per gestionar les emocions en l’esport”. Xerrada amb Saül Alcaraz, psicòleg de l’Esport i Doctor en Psicologia de la Salut i de l’Esport
  • Dijous 2 a les 18 h: entrenament amb la membre de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu, Sílvia Leal
  • Divendres 3 a les 12 h: activitat d’orientació per jugar a casa, amb la tècnica d’esport en muntanya mitjana, Anna Moragues
  • Divendres 3 a les 18 h: escalfament per marxa nòrdica, amb el president de l’Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya, Marc Moreno
  • Dissabte 4 a les 12 h: “Dona i esport” amb Anna Comet
  • Dissabte 4 a les 18 h: entrenament de curses per muntanya amb el Director del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya, Pere Rullan
  • Diumenge 5 a les 12 h: entrenament per a nens i nenes de 6 a 11 anys amb l’escola de trail del Moianès
  • Diumenge 5 a les 18 h: converses d’alt nivell: el membre de la selecció catalana d’esquí de muntanya, Marc Pinsach parlarà amb la quatre vegades campiona de la Copa del Món de Curses Verticals, Laura Orgué