FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/04/2014

L’Àrea de Senders de la FEEC inaugura les etapes del GR 3 que uneixen Tàrrega i Àger

L’Àrea de Senders de la FEEC, amb la col·laboració del Centre Excursionista de Lleida, ha organitzat una jornada tècnica per als cuidadors de senders en actiu, socis de les entitats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. La jornada, que ha reunit una quarantena de cuidadors d’arreu de Catalunya, ha tingut lloc a Àger (la Noguera) el dissabte 12 d’abril, on també s’han inaugurat nou trams del GR 3.

El GR 3, des de Tàrrega a Àger

El punt de trobada dels participants a la jornada de cuidadors de senders de les entitats de la FEEC s’ha realitzat al port d’Àger a mig matí per fer a peu un tram del GR 3 que coincideix amb la Via Romana i que va fins al poble d’Àger. Després, a l’Ajuntament d’Àger ha tingut lloc una recepció i s’ha fet la inauguració de les nou etapes del GR 3 de les terres de ponent, les que van des de Tàrrega i passen per Àger.

En l’acte, hi han intervingut: l’alcalde d’Àger, Lluís Ardiaca; el president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident i cap de l’Àrea de Territori de la FEEC, Josep Casanovas. En els seus parlaments s’ha destacat la tasca realitzada per les entitats de la novena vegueria de la FEEC, s’han explicat les característiques pròpies del GR 3, també conegut com a Sender de la Catalunya Central,  i s’ha apuntat la idea que esdevingui “circular”, amb inici i final a Lleida.

Presentació virtual del GR 3

La jornada tècnica per als cuidadors en actiu dels diferents trams de la xarxa de senders de Catalunya va tenir lloc a les instal·lacions del Càmping de la Vall d’Àger, a la tarda. En aquesta ocasió, entre d’altres temes, es va parlar de com es preveu que sigui el futur “ensenyament de tècnic de senders”, es va fer un repàs al “dossier tècnic de senders”, així com una presentació virtual mitjançant Google Earth dels trams del GR 3 inaugurats al martí.

Alguns dels participants també es van quedar la nit de dissabte, per diumenge realitzar una excursió pel congost de Mont-rebei, conduïda pel president del Centre Excursionista de Lleida, Lluís Taberner. Al final de la jornada, a la que també hi van participar el vicepresident de la FEEC, Lluís Simó; i el coordinador de l’Àrea de Senders, Andrés Garcia, es va avançar que la trobada tècnica per al pròxim any es realitzarà amb la col·laboració del Patronat de la Muntanya de Montserrat.