FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/09/2014

L’Aplec Excursionista dels Països Catalans celebra el Tricentenari a Berga

Cultura Excursionisme Societat

La 38a edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans tindrà lloc a Berga del 5 al 8 de desembre. En aquesta nova edició es realitzaran caminades, visites culturals, conferències i àpats relacionats amb l’entorn, la cultura i les tradicions del Berguedà.

El programa d’activitats ja està molt avançat. Durant els tres dies que dura l’Aplec, els participants podran recórrer indrets emblemàtics, com ho són: el Pedraforca, el Santuari de Queralt o el Pi de les Tres Branques. A més, també accediran a alguns indrets menys coneguts, com ara: el cogulló d’Estela, el Sobrepuny, la serra de Picancel, el roc de la Lluna o el castell de Roset.

Pel que fa a les visites programades, els participants visitaran el Centre Medieval i dels Càtars de Bagà, el Museu de les Mines de Cercs, el Carrilet Verd, les Fonts del Llobregat, Sant Quirze de Pedret i la Casa de la Patum, entre d’altres. També assistiran al conjunt de conferències que hi ha programades per aprofundir sobre la comarca i les seves tradicions.

Aplec Excursionista del Països Catalans

L’Aplec Excursionista dels Països Catalans és una trobada anual de caràcter festiu que es va celebrant en diferents territoris de parla catalana. A més de sortides a la muntanya també s’organitzen altres activitats culturals i socials.

El primer Aplec va tenir lloc al Tossal del Tres Reis, el punt més alt del Montsià, l’any 1977 i l’última trobada va ser a Andorra l’any passat. L’edició d’aquest any, promoguda una vegada més per la FEEC, està organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà, i forma part dels actes del Tricentenari 1714-2014.