FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/10/2015

L’Aplec d’Escalada de l’Alt Urgell reuneix més de 300 participants

Escalada

Les parets de l’Alt Urgell ja han recuperat la seva calma habitual després que centenars d’escaladors hagin participat aquest cap de setmana en el 4t Aplec d’Escalada de l’Alt Urgell, celebrat entre el 23 i el 25 d’octubre. La trobada, de caràcter no competitiu i organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca i l’Agrupació Excursionista de l’Urgell, també ha sumat un programa d’activitats lúdiques i culturals paral·leles que han fet de l’Aplec una cita única en l’agenda de trobades d’escalada a Catalunya. Voluntaris de les dues entitats i una vintena de patrocinadors, així com la col·laboració de l’Ajuntament de Coll de Nargó en la cessió d’espais d’aparcament, acampada i instal·lacions municipals, ho han fet possible.

Més de 300 participants i moltes activitats

En aquesta 4a edició de l’Aplec ha augmentat el nombre de participants superant les més de 300 persones. La trobada ha tornat a destacar alhora pel civisme i germanor amb que s’ha desenvolupat tot el cap de setmana, tant en els diferents sectors de la comarca com a Coll de Nargó on s’han organitzat el gruix d’activitats.

Enguany, l’Aplec també ha volgut apostar per l’organització d’activitats per la quitxalla, com ara la possibilitat d’escalar en un plafó d’escalada artificial i els inflables.

L’Aplec va arrencar amb un sopar i una projecció audiovisual a Organyà

Divendres 23 d’octubre, una cinquantena de persones van encetar l’Aplec a Organyà en un sopar popular acompanyat de la projecció d’un audiovisual sobre l’expedició de l’Equip Espanyol d’Alpinisme a la vall de Kyshar l’any 2014, on van obrir la ruta ‘Pura Vida’ (1.300 m, M5 i 80º ), muntanya que ells mateixos van batejar com a Sakaton.

Dissabte, la quitxalla va poder estrenar-se en la pràctica de l’escalada en un plafó artificial, gaudir dels inflables i practicar slackline, tot plegat a la pista polivalent de l’Escola de Coll de Nargó. A mitja tarda, el col·lectiu Catliners va fer gaudir a tots aquells que es van desplaçar fins a les Agulles de Coll Piquer on es va celebrar un espectacle d’slacklines i de highlines.

La jornada va continuar ja al vespre amb una nova projecció a càrrec de Paco Rey sobre l’escalada a la mítica vía ‘Eternal Flame’, a les Torres del Trango, a la sala Dinosfera.

Els actes van continuar amb un sopar popular i posteriorment es va celebrar el ja tradicional salt al pernil, espectacle que consisteix en saltar des d’un plafó de fusta a un pernil penjat també en un plafó. Per acabar la nit es va celebrar un sorteig d’obsequis i un concert a càrrec del grup de rumba ‘Er Taqueta’.

Ja diumenge, després d’una xocolatada popular, els escaladors arribats a l’Alt Urgell per participar a l’Aplec van continuar escalant als diferents sectors altugellencs per concloure la trobada.