FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/10/2015

L’Aplec d’Escalada de l’Alt Urgell, la trobada no competitiva més destacada a Catalunya

Cultura Escalada Societat

La quarta edició de l’Aplec d’Escalada de l’Alt Urgell preveu reunir més de 300 persones del 23 al 25 d’octubre a Organyà i Coll de Nargó. En pocs anys, aquesta trobada, organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca, de la Seu d’Urgell, i l’Agrupació Excursionista de l’Urgell, de Tàrrega, s’ha convertit en la trobada no competitiva més important de Catalunya. Un gran nombre de persones voluntàries s’hi dediquen en l’organització d’actes lúdics, culturals i esportius de l’agenda de l’Aplec.

Un complet programa d’activitats per a tots els públics

El programa d’activitats s’inicia a Organyà el divendres 23 al vespre amb un sopar popular i amb una projecció d’audiovisuals. Aquest any, dedicada al Nepal, amb l’expedició que Faust Punsola i l’Equip Espanyol d’Alpinisme van realitzar el 2014 a la vall de Kyshar, on van obrir la ruta Pura Vida (1.300 metres, M5 y 80º ) a la muntanya que ells mateixos van batejar com a Sakaton.

El dissabte 24 d’octubre, els sectors d’escalada de la comarca de l’Alt Urgell s’ompliran de nombrosos escaladors arribats principalment de diferents punts distants de Catalunya i Andorra. A la tarda, els més petits podran disfrutar d’activitats d’escalada en plafó, slacklines i estrutures umflables instal·lades a tocar de l’Escola de Coll de Nargó. A mitja tarda, tindrà lloc l’espectacle d’slacklines i highlines, activitats que tindran lloc a la zona de les Agulles de Coll de Nargó, un dels punts emblemàtics d’escalada a la comarca, i que aniran a càrrec del col·lectiu Catliners.

La jornada continua al vespre amb una nova projecció, aquest cop a la sala Límit KT, on Paco Rey presenta una projecció sobre l’escalada a la mítica vía Eternal Flame, a les Torres del Trango. Els actes continuen amb un sopar popular de germanor a la pista polivalent de l’Escola de Coll de Nargó. Després del sopar es realitzarà el “llençament al pernil”, activitat que s’ha convertit en un dels espectacles més concorreguts de l’Aplec. Posteriorment, el grup de rumba Er Taqueta i un punxa discs amenitzaran el final de la jornada, moment en què també s’ha previst un sorteig de regals dels diferents patrocinadors i col·laboradors de l’Aplec.

El diumenge 25 d’octubre, després d’una xocolatada popular, els escaladors arribats a l’Alt Urgell per participar a l’Aplec que encara tinguin forces continuaran escalant als diferents sectors de la comarca.