FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 04/11/2019

L’Aplec dels Països Catalans porta tots els accents del país fins a l’Alt Vallespir

Alt Empordà Aplec Excursionista

La 43a edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans ja és història. Fins a trens-centes persones han recorregut diefrents indrets propers a l’epicentre d’Arles (Alt Vallespir) que ha acollit aquesta edició de la trobada. Com marca la tradició de més de 40 anys, l’Aplec ha acollit excursionistes d’arreu dels territoris de parla catalana.

En aquesta ocasió l’organització s’ha vertebrat entre la mateixa localitat d’ArlesRandonnées Vall’respir, el Club Pyrénéen d’Arles Sur Tech, el Grup Excursionista Peu Alegre de Sant Llorenç de Cerdans i Delit Tenim de Prats de Molló.

El tret de sortida de l’Aplec es va fer al Centre de Plena Natura Sud Canigó, Arles, on es va donar la benvinguda a tots els participants. Entre d’altres es va poder escoltar a l’Escola de Música de la Mancomunitat de Municipis de l’Alt Vallespir que va participar d’aquesta benvinguda.

L’Aplec com és habitual va proposar diferents sortides de senderisme combinades amb visites culturals a la primera part tant de dissabte com de diumenge, la tarda va quedar reservada per diverses xerrades relacionades amb la visió des del nord del país de l’actualitat dels Països Catalans.

Cal destacar també el tradicional sopar de germanor que va aplegar a tots els participants en una taula unitària a Arles.