FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/02/2019

L’Alta Ribagorça acull la sisena Jornada de Seguretat en Terreny d’Allaus

Formació

El Comitè de Seguretat de la FEEC ha organitzat la sisena edició de les Jornades de Seguretat en Terreny d’Allaus durant el cap de setmana del 9 i 10 de febrer a l’Alta Ribagorça.

L’objectiu va ser treballar els conceptes bàsics sobre el terreny hivernal, la neu i les allaus, així com els protocols d’actuació en cas d’accident. Aquestes jornades són de gran importància per a la formació en prevenció i seguretat en muntanya de totes aquelles persones interessades en desplaçar-se de forma segura per aquest tipus de terreny.

Degut a l’èxit de participants, les inscripcions van haver-se de tancar una setmana abans del previst. Així, la formació va acollir un total de 19 participants, els quals van poder gaudir d’unes magnífiques condicions meteorològiques i d’un terreny ideal per a la formació.

Una vintena de participants a la Jornada de Seguretat en Terreny d’Allaus

Durant la jornada es van desenvolupar continguts teòrics per conèixer com prevenir els accidents d’allaus i també es van posar en pràctica continguts imprescindibles per desplaçar-se per terreny hivernal, com el DVA, la sonda i la pala. Així mateix, com conèixer i practicar els protocols d’actuació i maniobres d’autorescat en una situació d’accident amb víctimes atrapades per una allau.

En aquesta edició també es va abordar la informació relacionada amb els recents canvis implementats per l’ICGC (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya) en l’edició del Butlletí de Perills d’Allaus que recull les modificacions acordades per l’EAWS (European Avalanche Warning Service) a nivell internacional, com l’estandardització dels problemes d’allaus més usuals, canvi en la denominació de l’escala de perill i canvi en els noms de les mides de les allaus.

El Comitè de Seguretat, liderat per Josep Mª Silvestre, i el director de les jornades, Manuel Pascual, volen agrair als assistents i equip docent  la seva participació i actitud de compromís, així com al Càmping Alta Ribagorça.