FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/04/2016

L’alpinista Ferran Latorre arriba a l’Himàlaia per intentar el seu dotzè vuit mil, el Makalu

Alpinisme

L’alpinista català Ferran Latorre ha volat aquesta setmana cap a l’Himàlaia amb l’objectiu de coronar el Makalu (8.463m), la cinquena muntanya més alta del planeta. Aquest serà el segon intent consecutiu de Latorre per conquerir aquest cim, després que l’any passat el terratrèmol que va afectar el Nepal el 25 d’abril, deixés el país devastat.

Ara Ferran Latorre es troba a punt de començar l’expedició i l’arribada al camp base es preveu a finals d’abril, i un cop fet el procés d’aclimatació, atacarà el cim al mes de maig. Per fer-ho, seguirà la ruta original que es va dur a terme durant la primera ascensió l’any 1955, en una expedició francesa liderada pel mític Lionel Terray.

Aquest any 2016, curiosament, es commemoren els 40 anys de la primera ascensió catalana a aquesta muntanya. Els pioners, van ser un equip d’escaladors Manresans conduïts per Josep Maria Montfort. Per a Latorre, que va ser entrevistat per a la revista Vèrtex número 261 (juliol i agost de 2015), aquest d’enguany és un nou repte, seguint amb el projecte de coronar els catorze vuit mils del planeta.